Premiér Sobotka jde na kontrolu k Hermanovi

08.07.2014 10:21

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navštíví během pěti nadcházejících týdnů všechny své ministry, aby prověřil jejich práci. První přichází na řadu šéf resortu kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Server echo24.cz si povšiml, že ze 16 návštěv bude ta u ministra financí Babiše (ANO) tou poslední.

Premiér Sobotka jde na kontrolu k Hermanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Vláda funguje půl roku, v řadě oblastí jsme změnili zemi k lepšímu a teď je čas, ještě před vládními prázdninami, udělat na jednotlivých ministerstvech revizi toho, co všechno se povedlo,“ prohlásil premiér. „Současně chci zkontrolovat, jak probíhá příprava nových zákonů, které musíme předložit ještě do konce roku,“ vysvětluje Sobotka.

Už dříve premiér uvedl, že chce také vědět, jak ministři plní závazky z koaliční smlouvy. A také prý jak probíhá příprava jednotlivých kapitol státního rozpočtu pro rok 2015. „Poslední schůzka by měla být s ministrem financí ještě před začátkem vládních prázdnin. Tedy do pátku 8. srpna,“ upřesnil pro echo24.cz mluvčí vlády Martin Ayrer.

Sobotka na závěr může u Babiše podpořit priority

Postup má podle serveru svoji logiku. Právě ministr financí bude prý určitě zmiňován při všech návštěvách na ministerstvech. Andrej Babiš totiž připravuje rozpočet na rok 2015. Ministři tak pravděpodobně budou premiérovi vysvětlovat, proč by právě oni měli dostat ze státní kasy víc. Sobotka tak prý při závěrečné schůzce kolečka na Ministerstvu financí může u Babiše podpořit priority, s nimiž se předtím ztotožní. Rozpočet bude vláda projednávat v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …