Premiér Sobotka to schytal nejen od vlastního senátora. Měl prý víc mlčet

09.02.2016 22:40 | Zprávy

V Kauze Libanonce Alího Fajáda a dvou Češek unesených v Pákistánu v roce 2013 došlo k řadě úniků citlivých informací, a to je opravdu velký problém. Předseda senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost František Bublan (nestr. za ČSSD), členky sněmovního výboru pro bezpečnost Jana Černochová (ODS) a Zuzka Bebarová Rujbrová (KSČM) se shodli na tom, že by premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) měl raději mlčet. A nejen on.

Premiér Sobotka to schytal nejen od vlastního senátora. Měl prý víc mlčet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost František Bublan (nestr. za ČSSD), členky sněmovního výboru pro bezpečnost Jana Černochová (ODS) a Zuzka Bebarová Rujbrová (KSČM) debatovali o únicích citlivých informací do médií.

„I my, politici, máme informací málo, a je to do jisté míry i dobře, protože ani my nemůžeme zaplevelovat svými spekulacemi mediální prostor, ale i my máme právo vědět, jak unikly informace z tajných služeb... Na tom našem malém dvorku se s odpuštěním všechno vykecá, a to prostě není dobře,“ varovala Bebarová Rujbrová.

Černochová doplnila, že by si vláda měla udělat pořádek v tom, jaké informace pouští do médií. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) řekne něco, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) něco dalšího a vicepremiér Pavel Bělobrádek kontroval něčím třetím. „Já bych byla ráda, kdyby se premiér Sobotka postavil před kamery a řekl, zachránili jsme pět našich občanů. Tečka. Nic víc,“ zdůraznila.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…