Premiér Sobotka v ČT oznámí, co stihla jeho vláda za prvních sto dnů

04.05.2014 8:21

Hlavními tématy pořadu ČT Otázky Václava Moravce dnes bude prvních sto dnů koaliční vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Dále zahraniční politika České republiky a aktuální situace na Ukrajině. Ve druhé hodině pořadu dojde na ceny léků a činnost a hospodaření Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Premiér Sobotka v ČT oznámí, co stihla jeho vláda za prvních sto dnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

O tom, co se podařilo uskutečnit nové vládě za prvních 100 dní fungování, bude Václav Moravec mluvit s premiérem a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Řeč bude i o legislativních plánech vlády a státním rozpočtu na rok 2015. Stranou nezůstane ani naše zahraniční politika.

Na toto téma naváží další hosté pořadu OVM, a to ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček a bývalý ministr obrany a ministr zahraničí Alexandr Vondra (ODS). Ti odpoví na otázky k aktuální situaci na Ukrajině a prozradí svůj názor na dosavadní kroky k řešení krize. Moderátor se bude zajímat i o diplomatické a obchodní vztahy ČR s Ruskem a Čínou.

Ve druhé části pořadu přijde do studia ČT ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Zdeněk Blahuta. Ústav prošel auditem hospodaření po dvou letech. Auditoři pracovali pět týdnů, prověřili více než sto smluv z období únor 2012 až únor 2014. Kontrola ústav vyšla na 1,2 milionu s DPH. Podle současného vedení je ze sta smluv problematických zhruba 35. V OVM bude jako téma dozorová činnost SÚKL i jeho hospodaření. Dojde i na správní řízení k cenám a úhradám léků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…