Premiér a ministr se sejdou s kraji kvůli lékařům z Ukrajiny

29.05.2018 6:31

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se dnes ráno sejdou s Asociací krajů ČR kvůli dovozu lékařů do nemocnic z Ukrajiny. Kritizovala jej Česká lékařská komora, protože podle ní upřednostňoval lékaře z jedné země před ostatními a lékaři nemuseli skládat odbornou a jazykovou zkoušku, než mohli začít léčit. V dubnu premiér slíbil, že projekt zruší. Kraje ale podle asociace lékaře z Ukrajiny potřebují.

Premiér a ministr se sejdou s kraji kvůli lékařům z Ukrajiny
Foto: archiv A. Vojtěch
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

V pátek vyzvaly vládu, aby projekt Ukrajina nezastavovala. "Přerušení projektu bez adekvátní náhrady proto jednoznačně odmítáme. Kvalifikovaní lékaři z Ukrajiny u nás pracují na specializovaných odděleních, která se nedaří obsazovat českými zdravotníky a v mnoha případech by tato oddělení bylo nutné bez zahraničních odborníků dávno uzavřít," uvedla hejtmanka a předsedkyně asociace Jana Vildumetzová (ANO).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…