Premiér pošlapává celý život Karla Srpa! Ovčáček nejdříve řádil na síti, pak i v České televizi

24.01.2017 15:17

Velmi rázně se hradní mluvčí Jiří Ovčáček vyjádřil v České televizi ke skutečnosti, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítl kontrasignovat rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana jmenovat Karla Srpa členem Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu. Srp podle prezidenta prokázal odvahu v době, kdy nebyla levná. V roce 2013 mu Zeman udělil státní vyznamenání.

Premiér pošlapává celý život Karla Srpa! Ovčáček nejdříve řádil na síti, pak i v České televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Odůvodnění pana premiéra ve světle rozsudku soudu, který uvedl, že Karel Srp je veden ve svazcích Státní bezpečnosti neoprávněně, je neuvěřitelné a ukazuje, že pan premiér opět podlehl mediálnímu mainstreamu,“ poznamenal k důvodu Sobotky Ovčáček.

Sobotka totiž uvedl, že si je sice vědom toho, že Srp udělal hodně dobrých věcí pro nezávislou kulturu, bohužel ale udělal také hodně špatných věcí a dlouhodobě a intenzivně donášel StB. „Proto nesplňuje zákonné předpoklady pro to, aby byl členem Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu. Návrhu kontrasignovat jeho členství nemohu vyhovět,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

„Pan prezident rozhodně nebude akceptovat to, co právě teď při těchto chvílích učinil pan premiér. To odůvodnění je vágní a pošlapává celý život Karla Srpa,“ dodal Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…