Premiér uvede Prymulu do úřadu ministra zdravotnictví

22.09.2020 6:30

Premiér Andrej Babiš (ANO) uvede do úřadu nového ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO). Rezignaci bývalého ministra Adama Vojtěcha (za ANO) premiér přijal podle svých slov v pátek a Vojtěch ji oznámil veřejnosti v pondělí. Ten samý den jmenoval prezident Miloš Zeman Prymulu novým ministrem.

Premiér uvede Prymulu do úřadu ministra zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

Prymula vedl královéhradeckou fakultní nemocnici, byl ale odvolán kvůli podezření ze střetu zájmů. Od roku 2017 pracoval jako náměstek ministra zdravotnictví, stal se jím za ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka (ČSSD). Odejít musel letos v březnu kvůli chybějící bezpečnostní prověrce, jako ministr ji potřebovat nebude. Na úřadu vlády pak pro něj vzniklo místo zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví.

Širší veřejnost jej poznala po vypuknutí epidemie nového typu koronaviru, kdy jako vzděláním epidemiolog koordinoval na ministerstvu zdravotnictví kroky proti šíření nemoci a byl také krátce šéfem Ústředního krizového štábu. Prezident mu slíbil udělit nejvyšší státní vyznamenání Řád bílého lva.

Některá jeho vyjádření vyvolala velkou pozornost. Například, když 22. března hovořil o možnosti dlouhodobého uzavření hranic s tím, že cestování do zahraničí může být omezené i v příštím roce či dvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…