Premiér z ČT promluvil k občanům: Všichni jsme plni emocí...

22.03.2016 19:50

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) promluvil v Událostech České televize. Vyjádřil se k dnešním útokům v Bruselu a spojil je s uprchlickou vlnou mířící do Evropy.

Premiér z ČT promluvil k občanům: Všichni jsme plni emocí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

„Všichni jsme plni emocí a je to určitě namístě. Já chci za Českou republiku odsoudit teroristický čin v Belgii a vyjádřit soustrast příbuzným obětí,“ prohlásil v ČT Sobotka. Proti terorismu musíme stát svorně bok po boku.

„Ale v tuto chvíli nemáme žádné informace o bezprostředně hrozícím útoku v České republice. Stupeň ohrožení číslo jedna se vyhlašuje v okamžiku, kdy došlo k útoku v nějaké evropské zemi, ale nehrozí bezprostřední ohrožení v Česku,“ popsal premiér.

Budou posíleny policejní hlídky na nádražích, na letištích, ale také na místech, kde se setkává větší množství lidí. Dnes večer bude vláda jednat také o zapojení armády do udržení bezpečnosti v Česku. Existuje zde i určitá spojitost s uprchlickou vlnou. Především na Blízkém východě dochází k radikalizaci některých lidí, kteří se následně mohou zkusit dostat do Evropy. Je proto nezbytné zastavit nekontrolovaný pohyb uprchlíků po Evropě.

„To, že jsme zavřeli západní balkánskou cestu, a to, že se teď hledají opatření k tomu, aby se všichni ilegální migranti vrátili do Turecka, to jsou ta opatření, která jsou realizována,“ zaznělo z úst předsedy vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …