Přepracovaní úředníci z Úřadů práce dostanou odměny, slibuje Drábek

27.01.2012 9:27

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) odmítá kritiku opoziční ČSSD, která šéfa resortu vyzývá k rezignaci za to, jak špatně odstartovala sociální reforma připravená právě pod Drábkovou patronací. Ministr ale kritiku odmítá. Tvrdí, fakta a čísla dokazují, že nový systém v zásadě funguje. Opozice a za časté i média prý údajné problémy zveličují. Zprávu přináší dnešní Právo.

Přepracovaní úředníci z Úřadů práce dostanou odměny, slibuje Drábek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Určité těžkosti podle ministra bylo možné očekávat, ty s sebou nese každá zásadní změna. Faktem však podle Drábka zůstává, že v lednu už byla vyplacena většina dávek, která měla být vyplacena. Ke koncovým příjemcům prý dorazilo asi pět a půl miliardy korun.

Opozice neříká pravdu a média problémy nafukují

„Toho bylo dosaženo i přes nevyhnutelné komplikace, které jsou na úřadech práce obvyklé vždy na počátku roku. Nicméně faktem zůstává, že systém prokazatelně funguje,“ říká ministr. „Fakt je ten, že mnoho informací, které se s přechodem na nový systém objevují, jsou značně nafouklé. Ať už se jedná o z mého pohledu aranžované scény před televizními kamerami, až po senzacechtivé titulky a texty, které nemají ambici objektivně o stavu věci informovat,“ dodává ministr.

Přesto má ministr pochopení pro přepracované úředníky z úřadů práce. Start nového systému si mnohdy vyžádal nasazení přesčas i o víkendech. Tuto dobu odpracovanou nad rámec svých standardních povinností dostanou úředníci proplacenou. Drábek potvrdil, že s tím počítá Generální ředitelství úřadů práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…