Přes 500 nakažených za den. To tu ještě nebylo

22.08.2020 6:30

Když se postupně rozvolňovala koronavirová vládní opatření, otevíraly se restaurace, obchody a odkládaly se roušky, profesor Roman Prymula varoval, že by se mohla nařízení znovu zpřísňovat ve chvíli, kdy počty nemocných přesáhnou 400 nových případů denně. V pátek bylo v České republice zaznamenáno 500 nových případů. Jak velký je to problém? Nahlédněte.

Přes 500 nakažených za den. To tu ještě nebylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Podle informací ČTK v Česku v pátek přibylo přes 500 nových nemocných s covid-19. Nemoc už zasáhla přes 21 550 Čechů. 411 lidí na ni zemřelo a přes 16 tisíc se vyléčilo. Momentálně se v Česku nachází přes 5 tisíc nemocných.  Údaje ministerstva zdravotnictví také ukazují, že už bylo provedeno na 826 tisíc testů na koronavirus.

Podle epidemiologů však není třeba se znepokojovat, protože i přes rostoucí počet nemocných je patrné, že nemocnice se neplní nemocnými, takže u většiny lidé má nemoc jen slabý průběh.

„V nemocnicích se s covidem-19 aktuálně léčí 108 lidí, 22 z nich potřebuje intenzivní péči. Podobná čísla hlásí ministerstvo zdravotnictví v posledních čtyřech týdnech, na přelomu března a dubna byly údaje o hospitalizovaných i čtyřnásobné. Zemřelí s koronavirem za středu přibyli tři, od začátku týdne se počet zvýšil o 13 úmrtí,“ upozornila ČTK.

V poslední době se nejvíc nakažených lidí objevilo na Kolínsku, kde je na 40 nemocných.

Otázkou je, zda a jak naroste počet nemocných po návratu žáků a studentů do školních lavic. Ve školách nebudou roušky povinné, zato v městské hromadné dopravě ano.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …