Přestaňte kňourat, vzkazují ČSSD z Lidových novin. Nikdo by se prý neměl divit, že lidé více věří Babišovi

16.06.2017 7:25

Andrej Babiš (ANO) objíždí festivaly, koncerty, nechává se fotit s dětmi, a když je třeba, poslouží i fotka se zvířátky. Sociální demokracie se teď chce pokusit o něco podobného, vyšle Zaorálka mezi lidi. Komentátor Lidových novin Martin Zvěřina hlavně doufá, že volební lídr nebude mezi lidmi kňourat, jak je ten svět nespravedlivý.

Přestaňte kňourat, vzkazují ČSSD z Lidových novin. Nikdo by se prý neměl divit, že lidé více věří Babišovi
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Ministr vnitra a stávající šéf ČSSD Milan Chovanec se ujal i role volebního manažera, byť prý jen dočasně, a ohlídá si volební kampaň. Prvním krokem bude sobotní  programová konference, na které ČSSD uvede programové teze, s nimiž vyrazí do voleb. Představí je volební lídr a stávající ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.   

„Lubomír Zaorálek je emotivní. A poptávka po emotivní komunikaci tady je. Zejména levicová část politického spektra hodně vnímá emoce. Pragmatismus, který v sobě má Bohuslav Sobotka, byl, paradoxně, přítěží,“ poznamenal poslanec Jaroslav Foldyna.

Sociální demokraté se také vzájemně vyzývají k tomu, aby už tolik nečetli průzkumy a zaměřili se na samotné voliče. Komentátor Martin Zvěřina má ovšem ještě jedno doporučení pro ČSSD. Až půjdete mezi lidi, tak nekňourejte.

„Kdyby byla politika spravedlivá, máme čtyřicet procent, pravil ministr vnitra Chovanec o preferencích sociální demokracie. Dobrá, už víme, že stranické vedení nedoufá ve spravedlivost voličů, ať tedy přestane kňourat a vyprávět, co vše občanstvo díky ČSSD získalo,“ píše Zvěřina.

Sociální demokraté teď prý doplácejí na to, že celé roky jen zvyšovali dávky. Teď navrhnou porodné 15 tisíc, jenže Babiš okamžitě zareaguje a navrhne porodné 17 tisíc. A oranžová růže najednou není tak přitažlivá. ČSSD by tedy měla vymyslet  něco nového a neprezentovat se v podstatě jen jako „slibotechna“, doporučil Lidovému domu komentátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…