Převrat? Co spustila Stehlíková a jiní, nemá obdoby

11.10.2021 10:25 | Ze sítí

Podle mluvčí ÚVN je stav prezidenta Zemana stabilizovaný. Ovšem proevropský aktivista Tomasz Peszyński šíří zvěsti, že prezident je po smrti. To předsedkyně strany LES si nemyslí, že by Zeman už zemřel. Ale dle jejího odhadu má na kahánku. „Připravme se na nové volby. Jsou dvě možnosti. Buď aktivovat čl. 66 ústavy, kdy Parlament zbaví prezidenta úřadu a poměrně rychle vznikne vláda Petra Fialy. Nebo v pokoře počkat na skon hlavy státu. P. S. Obecně prognóza u karcinomu jater je v řádu týdnů,“ řekla.

Převrat? Co spustila Stehlíková a jiní, nemá obdoby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Džamila Stehlíková

Podle posledních zpráv z Ústřední vojenské nemocnice je stav prezidenta Miloše Zemana stabilizovaný. Uvedla to mluvčí nemocnice. Ani to však neodrazuje odpůrce Miloše Zemana od spekulací.

Například proevropského aktivistu Tomasze Peszyńského. „Já mám úplně jiné informace a podle těch je Zeman po smrti. Vzhledem k tomu, že mluvčí nemocnice nemůže svá tvrzení nějak dokázat, je to tvrzení proti tvrzení,“ řekl a dodal: „Po Praze se šušká jako za totality, že Zeman je po smrti. Dalo by se to prosím transparentním způsobem jako v demokracii vyvrátit?“

„Vzhledem k tomu, že mám pověst aktivního odpůrce Miloše Zemana už nějakých 7 let, píšou mi lidi, že mají zaručené zprávy z nemocnice, že Zeman je po smrti. Já nevím. Ale opět to ukazuje potřebu, aby byla veřejnost informována minimálně o tom, zda je schopen vykonávat funkci,“ odhalil aktivista, že mu „píšou lidi“.

Politický komentátor Jiří Pehe už říká, že je třeba jednat: „Zeman už jen těžko bude schopný vést povolební jednání a rozhodovat. Politické strany by tudíž  měly co nejdřív aktivovat čl. 66 ústavy umožňující suspendování prezidenta. Ten by nepřestal být prezidentem, jen by jeho pravomoci přešly na jiné ústavní činitele.“

Anketa

Kdo by podle vás měl po letošních volbách sestavovat vládu?

hlasovalo: 24101 lidí
A přidává se také předsedkyně Liberálně ekologické strany, Džamila Stehlíková. „Připravme se na nové volby. Jsou dvě možnosti. Buď aktivovat čl. 66 ústavy, kdy Parlament zbaví prezidenta úřadu a poměrně rychle vznikne vláda Petra Fialy. Nebo v pokoře počkat na skon hlavy státu. P. S. Obecně prognóza u karcinomu jater je v řádu týdnů,“ řekla.

„Hradní lži o zdravotním stavu prezidenta znemožňují aktivovat článek 66 ústavy a odvolat prezidenta Parlamentem. Mynář s Ovčáčkem chtějí co nejdéle udržet vládu Andreje Babiše, která sice podá demisi, přesto bude stále vládnout dál a bude se čekat na akci prezidenta, než umře,“ prohláila následně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…