Prezident Macron? To je okupace Francie Německem. Češi, modlete se za Marine Le Penovou. Petr Hampl k výsledku 1. kola voleb

23.04.2017 21:11

Sociolog Petr Hampl v prvním komentáři k výsledku 1. kola voleb ve Francii vyjadřuje názor, že Emmanuel Macron, který těsně vyhrál první klání a kterému nyní vyjadřuje podporu jeden francouzský politik za druhým, by byl prezidentem slepě přijímajícím příkazy z Berlína. Jeho případné vítězství by považoval za špatnou zprávu pro Českou republiku, protože Angela Merkelová by se pak dle něj už nemusela ohlížet vůbec na nic.

Prezident Macron? To je okupace Francie Německem. Češi, modlete se za Marine Le Penovou. Petr Hampl k výsledku 1. kola voleb
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

Volební výsledek bývá zpravidla dán dvěma faktory:

  1. Náladou ve společnosti a tím, co chce většina
  2. Schopností kandidátů vést účinnou kampaň

V Rakousku, Nizozemí a teď i ve Francii je kombinace těchto faktorů stejná. Názory naprosté většiny obyvatel odpovídají stanoviskům protisystémového kandidáta, který má také dlouhodobě nejvyšší podporu.  Kandidát spojený s Bruselem a velkým kapitálem ale předvede nejlepší vedení kampaně,  najme nejlepší profesionály, dokáže nejlépe využít podporu médií, místní státní správy a samozřejmě i drtivou finanční převahu.  Docílí tedy toho, že veřejné mínění krátkodobě překmitne v jeho prospěch. Brzy po volbách se názory lidí vrátí zpět, ale prezident už je zvolen. Nutným důsledkem toho je, že evropským státům vládnou lidé, se kterými voliči nesouhlasí a často je dokonce nenávidí.

Ve Francii vše odpovídá tomuto scénáři. Emmanuel Macron, který se prezentuje jako „nezávislý“ a „reformista“, ve skutečnosti není ani nezávislý, ani reformista. Je to kandidát Bruselu bez vlastních názorů, navíc vyhlášený jako osobně slabý člověk neschopný chodit do konfliktů. Pokud se stane prezidentem, bude bez reptání přijímat pokyny z Berlína. Macronovo prezidentství by fakticky znamenalo německou okupaci Francie. Zkrátka, Macron je jen bezvýznamná figurka Bruselu a Berlína, nic víc.

Nicméně Macron ještě prezidentem není.  LePenová může získat většinu Fillonových hlasů a není vyloučeno, že do druhého kola kampaně má nějaké překvapení. Její koncovka prvního kola kampaně totiž byla poměrně slabá.

Co to znamená pro Českou republiku? Jak pro koho. Pro lidi, kteří odvykli práci a už dávno žijí jen z grantů, dotací a fondů, je Macronovo vítězství dobrá zpráva, mají vystaráno. Stejně tak různí multikulturní začleňovači a udavači. Pro většinu obyvatel ČR je ale Macronovo vítězství extrémně špatnou zprávou. Znamená to totiž, že německá kancléřka se již nemusí vůbec na nikoho ohlížet.  To se netýká jen řízené islamizace a otázek bezpečnosti,ale také třeba školství, hospodářské politiky apod. Ve všech těchto oblastech mají všechny dosavadní aktivity EU naprosto katastrofální výsledky. Takže Češi budou chudší, budou se muset více bát o práci, častěji budou obětí kriminality, jejich svoboda projevu bude ostřeji omezována a jejich dětem se bude dostávat horšího vzdělání.  Dokonce i nasazení okupačních sil EU na českém území nyní vypadá poměrně realisticky. Ale to není jen problém České republiky, stejně na tom budou všechny menší státy. Můžeme čekat také ostřejší útoky proti Maďarsku a Polsku včetně pokusu zorganizovat převrat.  Zkrátka, Macronovo vítězství neznamená jen islámskou Francii, ale také chmurnější vyhlídky pro všechny Evropany.

Držme nyní palce Marine LePenové ve druhém kole. A kdo věří v Boha, ať se modlí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…