Prezident Zeman dnes navštíví sjezd Českého svazu bojovníku za svobodu

21.06.2016 6:09

Český svaz bojovníků za svobodu si dnes zvolí nové vedení. O funkce se podle informací ČTK uchází jak současní funkcionáři spolku, tak i "nové tváře". K účastníkům sjezdu promluví i prezident Miloš Zeman, který je členem svazu.

Prezident Zeman dnes navštíví sjezd Českého svazu bojovníku za svobodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

ČSBS se v posledních měsících několikrát dostal do středu pozornosti. Naposledy tak bylo po projevu svého předsedy Jaroslava Vodičky na tryzně v Terezíně, proti kterému se ohradily židovské obce. Kvůli jeho výrokům o uprchlících ho označily za xenofobní.

Svaz musel také řešit problémy ve vedení, když na funkci místopředsedy v březnu rezignoval druhoválečný veterán Pavel Vranský. Sdružení jako důvod uvedlo jeho věk, Vranskému bylo 95 let. Proti tomu se ale veterán ostře ohradil. Rezignaci zdůvodnil ztrátou důvěry ve správné vedení svazu.

Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka na sjezdu přednese projev a osobně aktivity ČSBS podpoří. "Je to důležité v době, kdy čelíme snahám o přepisování naší historie," sdělil ČTK Ovčáček. Dodal, že nejde o první Zemanovu návštěvu sjezdu této organizace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…