Prezident Zeman odsoudil Klusákovo „vystoupení“ s mladým Babišem

04.09.2021 14:38

Kolem režiséra Víta Klusáka a Babiše juniora mladšího to stále vře. Ozval se i prezident Miloš Zeman, který na Klusákovi nenechal nit suchou. Klusákův vpád do kampaně ABO v Ústí nad Labem tvrdě odsoudil. Ozval se i sám režisér Klusák.

Prezident Zeman odsoudil Klusákovo „vystoupení“ s mladým Babišem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Hlava státu se zapojila do přestřelky kolem režiséra Víta Klusáka a Andreje Babiše mladšího. Zmínění pánové v úterý dorazili na zahájení kampaně ANO v Ústí nad Labem a Babiš mladší uhodil na svého otce a stávajícího premiéra Andreje Babiše staršího otázkou, proč jako otec dovoloval, aby jeho synovi ubližovali.

Babiš poté novinářům řekl, že má o syna strach, neboť je podle jeho názoru ve vleku osob, které s ním manipulují a zneužívají nemocného člověka.

Prezident Zeman, který už dal najevo, že bude ve volbách do Sněmovny volit hnutí ANO, to vidí stejně.

„Prezident republiky Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra. Prezident republiky při této příležitosti vyjadřuje předsedovi vlády plnou solidaritu,“ napsal na sociální síti Facebook hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Babiš a Klusák

Klusák dal najevo, že celou situaci vidí jinak.

„Zaráží mě ta dětinská naivita politických komentátorů i některých novinářů, ba i mých kolegů, o bývalém prezidentovi Klausovi nemluvě, že právě takhle si představují nachystanou intervenci se secvičeným výstupem. Kdyby bylo naše vpadnutí s Andrejem Babišem juniorem do ústecké předváděcí akce hnutí ANO plánované jako scénka do nějakého filmu, tak bychom to přece neudělali takhle zběsile. V davu novinářů bych měl zamíchaný svůj filmový štáb (nebo bych si záběry vzal ze záznamů ostatních štábů), Andrej by měl na sobě připevněný mikroport a nedoprovázel bych ho osobně a nezaséval tak spekulace, kdo tam vede koho. Také jim nedochází, že jsme museli překonat několik neprostupných bariér včetně policejní ochranky, což proběhlo tak, že Andrej u zapáskovaného vstupu pronesl památnou větu: ‚Na tuhle akci pozvánku zrovna já fakt nepotřebuju.‘ – a premiérovi bodyguardi se beze slova rozestoupili, za což jim zpětně upřímně děkuji. Byl to taky nejhezčí moment,“ napsal na sociální síti Klusák.

Babiš a Klusák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…