Prezident Zeman se nám vyjádřil ke slovenským volbám: Novináři útočili na Fica, tak tady mají Kotlebu

06.03.2016 19:21

Prezident Miloš Zeman poskytl prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka vyjádření ParlamentnímListům.cz ke slovenským volbám. Jejich hlavní problém – úspěch ultrapravicového uskupení banskobystrického župana Mariana Kotleby – podle něj zapříčinila především slovenská novinářská lobby.

Prezident Zeman se nám vyjádřil ke slovenským volbám: Novináři útočili na Fica, tak tady mají Kotlebu
Foto: FTV Prima
Popisek: Prezident Zeman v Partii na Primě

Úspěch Mariana Kotleby, známého svou neonacistickou minulostí, se stal kromě roztříštěnosti nového parlamentu hlavním tématem povolebních diskusí. Mnozí dali průchod svému zděšení, například poslanec Smeru Luboš Blaha psal o fašistech a vyjádřil obavy, že „už rozpalují pece“.

Zděšení zavládlo i mezi novináři a komentátory. Podle Erika Taberyho nás slovenské volby poučily, jak je nebezpečné hrát si se „sirkami“ lidové nenávisti k imigrantům, Luboš Palata poznamenal, že proti kotlebovcům je i slotovská Slovenská národní strana „standardní stranou“ a podobně se vyjadřoval i všichni slovenští komentátoři.

Podle prezidenta Zemana ale právě tito lidé, z Kotleby a jeho parťáků zděšení nejvíce, mohou za jeho úspěch všech největší měrou. Právě oni totiž svými útoky zdiskreditovali dosavadního premiéra Roberta Fica, který se snažil v otázkách migrace najít soulad mezi názory veřejnosti a elit.

„Útoky slovenské novinářské lobby proti Ficovi vyrobily Kotlebu,“ řekl doslova Zeman prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. A to je podle prezidenta hlavní vzkaz letošních slovenských voleb.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…