Prezident je proti kvótám, stále chce polní nemocnici v Jordánsku

19.06.2015 11:23

Prezident Miloš Zeman dnes v projevu ve sněmovně odmítl povinné kvóty na migranty v Evropské unii. Česká republika má podle něj pomáhat na území, odkud uprchlíci do Evropy odcházejí. Znovu také navrhl vyslání polní nemocnice do Jordánska. Zeman před poslanci promluvil k návrhu zákona o prokazování původu majetku, který dnes Sněmovna začne projednávat a prezident jeho zavedení podporuje.

Prezident je proti kvótám, stále chce polní nemocnici v Jordánsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projev prezidenta Miloše Zemana ve sněmovně

„Jsem zásadně proti připravovaným imigračním kvótám Evropské unie,“ prohlásil Zeman, který navrhované opatření Evropské komise odmítl už dříve. „Jsem pro, aby Česká republika v rámci svých možností pomáhala uprchlíkům, buď na jejich území, nebo na území sousedním,“ doplnil prezident, jehož názor se v této otázce shoduje se stanoviskem vlády.

„Domnívám se, že konkrétní formou této pomoci může být vyslání u nás dosti nevyužité šesté polní nemocnice do Jordánska, kde je 600 000 uprchlíků se Sýrie,“ navrhl Zeman. Stejný návrh předložil už na únorové schůzce ústavních činitelů k zahraniční politice. Proti jejímu vyslání se ale vyslovil bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…