Prezidenta Zemana propustili z nemocnice. Testy měly být uspokojivé

19.08.2022 17:10

Prezident Miloš Zeman byl dnes krátce po 10.00 propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze, kde byl od čtvrtka na plánované návštěvě a kontrole vyživovací sondy. Všechny zdravotní testy dopadly podle Hradu „uspokojivě“. Pavilon B opustil na vozíku, z něhož za pomoci ochranné služby před budovou nastoupil do přistaveného automobilu.

Prezidenta Zemana propustili z nemocnice. Testy měly být uspokojivé
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Prezident republiky Miloš Zeman byl dnes propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze po krátké preventivní prohlídce. Všechny zdravotní testy jsou uspokojivé,“ uvedl dopoledne Ovčáček na twitteru.

„Vše proběhlo v pořádku. Pan prezident zahájí příští týden pracovní program,“ uvedl Ovčáček na dotaz ČTK, jak dopadla kontrola.

 

 

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na dotaz ČTK uvedl, že Zeman po propuštění z nemocnice odjel na zámek v Lánech a příští týden ho čeká naplánovaný pracovní program.

Do nemocnice prezident Zeman nastoupil ve čtvrtek dopoledne. Prezidentův kancléř Vratislav Mynář poté řekl ČTK, že Zeman je v ÚVN na plánované kontrole vyživovací sondy a následně bude z nemocnice propuštěn. Vyjmutí sondy, kterou prezidentovi lékaři zavedli po zdravotních potížích kvůli riziku podvýživy loni na podzim, bude podle něj přicházet v úvahu nejdříve ke konci roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…