Prezidenta čeká stomatologická operace a potom dovolená

26.07.2013 15:20

Dlouhodobě plánovanou stomatologickou operaci podstoupí počátkem příštího týdne prezident Miloš Zeman. Poté odjede na Vysočinu, kde stráví několik dní dovolené. Dnes o tom informovala mluvčí hlavy státu Hana Burianová.

Prezidenta čeká stomatologická operace a potom dovolená
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

"Dovolená potrvá do 6. srpna. Sedmého už bude úřadovat ve své kanceláři," řekla mluvčí. Své zdravotní potíže zmínil prezident už tuto středu v neformální konverzaci se zpravodaji ČTK.

Na počátku srpna by měla Poslanecká sněmovna hlasovat o vyjádření důvěry vládě premiéra Jiřího Rusnoka. Kabinet Zeman prosadil bez podpory parlamentních stran a v posledních dnech se podílel na jednáních o jeho podpoře ve sněmovně.

Zemanův zdravotní stav

Prezidentská kancelář údaje o zdravotním stavu hlavy státu zveřejňuje jen, pokud chce sám prezident veřejnost informovat. Ze zákona takovou povinnost nemá. Naposledy se zdravotní stav hlavy státu v médiích objevil v souvislosti s jeho květnovým vystupováním při otevírání komory s korunovačními klenoty. Hrad tehdy oznámil, že Zemanovy nejisté pohyby byly způsobeny virózou.

Předtím Zeman o svém zdraví informoval v únoru, kdy již byl zvolen novou hlavou státu, ale nebyl ještě oficiálně uveden do funkce. Tehdy oznámil, že má zanícený palec na noze, který je příčinou jeho potíží s rovnováhou. Léčil ho známý fyzioterapeut Pavel Kolář. Vítěz přímé volby hlavy státu tehdy strávil zhruba hodinu v motolské nemocnici.

Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval Zeman před rokem v létě operaci očí, při níž mu lékaři Ústřední vojenské nemocnice v Praze odstranili šedý zákal. Tehdy poznamenal, že po zákroku je naprosto bez zdravotních komplikací. Loni v únoru pak Zeman podstoupil operaci šlachy v palci levé nohy, o kterou se mu postaral přední český ortoped - profesor Pavel Dungl, který v minulosti operoval i kyčelní kloub jeho předchůdce Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…