Prezidentem oceněný Ringo Čech o problému s běženci: Já se toho nedožiju, ale vy si ještě zastřílíte. A pak něco vzkázal "dobroserům"

29.10.2015 18:59

František Ringo Čech ve středu dostal státní vyznamenání od prezidenta Zemana a ve čtvrtek zavítal do Kauzy dne na Rádiu Impuls. Zděsil se prý, když viděl, jak unaveně „Miloš“ vypadá, ale ocenil vyváženost a nadstranickost jeho projevu. Nakonec se vyjádřil i k uprchlíkům. „Já se toho nedožiju, ale vy si ještě zastřílíte,“ oznámil šéfredaktorovi MF Dnes Jaroslavu Pleslovi.

Prezidentem oceněný Ringo Čech o problému s běženci: Já se toho nedožiju, ale vy si ještě zastřílíte. A pak něco vzkázal "dobroserům"
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

„Kdybyste poslouchal pana prezidenta, věděl byste, za co jsem ho dostal. Dostal jsem ho za zásluhy v kultuře, které si myslím, že nějaké mám. Dostal jsem ho za čtyřicet let mé divadelní práce. Neznám prázdný sál... Jsem na to hrdý, ale neuvědomil jsem si to, než to Miloš pojmenoval,“ poznamenal hned v úvodu pořadu Čech. Zaujaly ho prý také vyváženost a nadstranickost prezidenta.

Na Beatles taky nadávali

Jde o kritiku Zemana za to, komu všemu předal vyznamenání, například herečce Jitce Pelikánové Frantové nebo komunistickému aparátčíkovi Miroslavu Tomanovi staršímu. Paní Pelikánová je prý nešťastná žena, která je pod velkým tlakem a byla pod ním i za minulého režimu. Tomu ale dnešní mladí „dobroserové“ nemohou rozumět. Pokud v souzení komunistů neudělal pořádek Havel, dnes už je v podstatě pozdě.

„Mně se vybavilo, co se dělo, když dostali Řád Impéria Beatles. Tehdy to začala řada lidí vracet, ale Lenon jim vzkázal, že ti lidé ocenění dostali za zabíjení druhých lidí, zatímco Beatles to dostali za to, že bavili lidi,“ podotkl k tomu host.

Vyděsilo ho prý, jak vyčerpaně prezident vypadal. Když ho večer viděl, vyzval ho prý, aby se nestyděl a sedl si na vozík, čímž bude šetřit své tělo.

Nakonec došlo i na uprchlíky. Čech v otázce této krize odmítá jakoukoli polemiku. Běženci podle něj představují hrozbu. „Já už se toho nedožiju, ale vy si ještě zastřílíte,“ řekl šéfredaktorovi MF Dnes Jaroslavu Pleslovi, který jej dnes v Kauze dne zpovídal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…