Prezidentský adept Fischer záměrně ohlásil kandidaturu na Havlovy narozeniny. První členka týmu kdysi zajišťovala mávání červenými kartami

06.10.2017 8:01

Někdejší velvyslanec Pavel Fischer se rozhodl vstoupit do boje o Hrad. Má dojem, že ostatní protikandidáti prezidenta Miloše Zemana mají příliš málo politických zkušeností. Fischer coby diplomat věří, že politické zkušenosti má. Bude to ale stačit? Páteční MF Dnes poznamenává, že Fischera skoro nikdo nezná, peníze na kampaň prý zatím nemá a jeho „prezidentský tým“ také zatím neexistuje.

Prezidentský adept Fischer záměrně ohlásil kandidaturu na Havlovy narozeniny. První členka týmu kdysi zajišťovala mávání červenými kartami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Pavel Fischer pracoval pro prezidenta Václava Havla a dnes se na tohoto prezidenta často odvolává. Svou kandidaturu ostatně oficiálně oznámil v den 81. narozenin prvního českého prezidenta. Chtěl by lidem připomenout, že patříme do EU a do NATO, vedle toho by se ale chtěl věnovat třeba otázkám rozvoje venkova, na Hradě by rád učil školáky, co je to demokracie a proč je naprosto nezbytné držet se demokratických institucí. Osloví tím ale voliče?

„Když redakce ukazovala v únoru fotografie možných adeptů na Hrad lidem po celé republice, jestli je poznají podle obličeje, Pavla Fischera poznalo jen sedm lidí z 259,“ napsal deník. Fischer by se tedy měl lidem představit. Jenže on místo shánění podpisů od 50 tisíc občanů zašel za deseti senátory, získal jejich podpisy a stal se prezidentským kandidátem. Podmínky kandidatury splnil jako čtvrtý v řadě. Před ním to dokázali Michal Horáček, Jiří Drahoš a Miloš Zeman. První tři kandidáti šli však cestou sehnání padesáti tisíc podpisů svých spoluobčanů.

Fischer prý nemá ani vlastní tým. „Na tiskovou konferenci ho včera doprovodila manželka Klára, která seděla v hledišti. Spolupracuje s ním také Nikol Klevcovová. Ta loni zajišťovala komunikaci pro spolek Podhradí, který na 17 .listopad organizuje vystavování červené karty Miloši Zemanovi a další akce. Kompletní tým Fischer zatím nemá,“ pokračuje deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…