Prezidentský kandidát Fischer dnes zveřejní konečný počet podpisů

22.10.2012 7:12

Prezidentský kandidát Jan Fischer dnes zveřejní konečný počet podpisů, které se mu od občanů podařilo získat pro podporu kandidatury. Jeho volební výbor následně představí postup, na jehož konci bude Fischer oficiálně registrován jako prezidentský kandidát. ČTK to sdělila mluvčí Fischerovy kanceláře Jana Víšková. Bývalý předseda úřednické vlády získal potřebných 50.000 podpisů již na konci srpna, ve sběru hlasů ale pokračoval i poté.

Prezidentský kandidát Fischer dnes zveřejní konečný počet podpisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Fischer figuruje v čele předvolebních průzkumů prakticky od chvíle, kdy oznámil svou kandidaturu. Za hlavní úkol nové hlavy státu považuje obnovení důvěry lidí v politiku. Mezi své priority řadí silnou ekonomiku, vládu práva, slušnost, obhajobu národních zájmů a starost o lidská práva.

Největším dárcem je ocelářský a zdravotnický magnát Tomáš Chrenek

Fischer také občanům slíbil, že by funkci hlavy státu vykonával civilně. O čtvrtinu by prý snížil počet úředníků, kteří pracují na Hradě, a o dvacet procent plat prezidenta.

Někdejší úřednický premiér a viceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj financuje kampaň ze sponzorských darů, které zveřejňuje na transparentním účtu. Jeho největším dárcem zatím je ocelářský a zdravotnický magnát Tomáš Chrenek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…