Prezidentský kandidát Fischer láká voliče: Na Hradě přezkoumám Klausovu amnestii

07.10.2017 19:16

Prezidentský kandidát Pavel Fischer, jenž zájem o post na Pražském hradě oznámil minulý týden, slíbil, že by v případě úspěchu chtěl přezkoumat amnestii udělenou prezidentem Václavem Klausem. Jeho slova přinesl server Aktuálně.cz.

Prezidentský kandidát Fischer láká voliče: Na Hradě přezkoumám Klausovu amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Fischer kromě přezkoumání udělené amnestie také uvedl, že by premiérem nejmenoval zástupce strany, jejíž postoje by byly v rozporu s ústavním pořádkem. Zvažoval by dokonce prý to, zda jmenovat předsedou vlády zástupce komunistů.

Fischer se na rozdíl od většiny svých protikandidátů zcela nevymezil proti současnému prezidentovi Miloši Zemanovi. Toho totiž považuje za zdatného politika. Jediné, co uvedl, že současná hlava státu dělá hodně věcí opačně, než by dělal on sám. Například ho také zkritizoval za postoj k Rusku. 

Nyní se Fischer serveru Aktuálně.cz svěřil, že poté, co oznámil svou kandidaturu, získal podporu i kritiku. Někteří totiž tvrdí, že tím, že se rozhodl kandidovat, může oslabit ty kandidáty, kteří se staví proti současné hlavě státu Miloši Zemanovi. Podle Fischera však v této otázce záleží na mnohém, například i na výsledku parlamentních voleb.

Původní text ZDE.

Fischera do prezidentské volby posunuly podpisy 10 senátorů. V pátek si otevřel předepsaný volební účet, kvůli němuž vypověděl životní pojistku, aby měl nějaký základ. V současné době se snaží sestavit svůj volební tým.

Své pak Fischer také podotkl k migrační krizi. Domnívá se, že uprchlíci by měli být podrobeni přísným kritériím příjmu, nejlépe mimo náš kontinent. Rozhodně pak nepovažuje za řešení migrační kvóty. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …