Prezidentský kandidát Franz spustil svůj volební web

09.08.2012 18:20

Prezidentský kandidát Vladimír Franz dnes spustil svůj volební web. Na stránkách i sociální síti Facebook zároveň zveřejnil text prohlášení, ve kterém se zamýšlí nad úlohou prezidenta ve společnosti. O internetové stránky se mu starají lidé z iniciativy Vladimír Franz prezidentem (VFP).

Prezidentský kandidát Franz spustil svůj volební web
Foto: archiv V. Franze
Popisek: Prof. JUDr. Vladimír Franz

Stránky obsahují základní údaje o Franzovi, jeho životopis a názory. Webu vévodí fotografie prezidentského kandidáta, který je známý výrazným tetováním v obličeji. Jedním z prvních textů je jeho dnešní prohlášení, podle kterého má být prezident jednotícím prvkem české politiky.

"Měl by být veden snahou překlenovat to, co politickou scénu i společnost rozděluje, hledat, podporovat a akcentovat to, co jí spojuje," píše Franz. "Prezident republiky tedy není a ani nemůže být autorem a nositelem nějaké vlastní a na výkonné moci zcela nezávislé hospodářské, sociální, zdravotní, environmentální, natož zahraniční politiky," dodává kandidát.

Prezident má podle Franze podporovat takové iniciativy, které povedou ke zlepšení života občanů, zároveň musí odmítat negativní jevy, které společností hýbou. Na internetové stránce jsou shromážděny informace o prezidentském kandidátovi, které se objevily na různých zpravodajských serverech. Jsou zde i citáty osobností, které podle iniciativy VFP jeho kandidaturu podporují, například herce Tomáše Hanáka a režiséra Václava Marhoula.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…