Prezidentský kandidát Sobotka zveřejnil plánované náklady na volební kampaň

23.11.2012 21:39

Jako první z prezidentských kandidátů uveřejnil kompletní přehled plánovaných výdajů na svou volební kampaň Přemysl Sobotka (ODS), a to na svých webových stránkách www.premyslsobotka.cz. Uvádí zde například, kolik peněz hodlá vynaložit na inzeráty v novinách či billboardy.

Prezidentský kandidát Sobotka zveřejnil plánované náklady na volební kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka na kongresu ODS

 

„Dnešním dnem končí řízení o registraci kandidátů do přímé volby hlavy státu. Proto považuji za korektní vůči voličům zveřejnit, s jakými náklady počítám ve své kampani. Jde o zhruba 15 milionů korun, které jsem rozepsal na jednotlivé položky. Díky tomu je jasné, kolik vložím do tištěné inzerce, kolik do internetové reklamy, billboardů nebo direkt mailu. Zdůrazňuji, že je to plán, který se nakonec může od výsledné sumy lišit o několik procent. Nikoli však o několik milionů,“ vysvětlil Sobotka.

Náklady odhaduje na 15 milionů

Zdůraznil, že neplánuje žádného kandidáta vyzývat k podobnému kroku. „Každý si musí zamést před vlastním prahem. Chci jen dát najevo, že mé volební účetnictví je přehledné a transparentní,“ dodal.

Už dříve Sobotka informoval veřejnost, že jeho prezidentská kampaň před prvním kolem volby proběhne v nákladu přibližně 15 milionů korun. Slíbil, že po jejím skončení zveřejní podrobnou zprávu s detailními informacemi o výdajích za jednotlivé složky kampaně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…