Prezidentův kancléř volil na Slovácku, věří v průnik do sněmovny

25.10.2013 16:52

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář, který je lídrem Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) ve Zlínském kraji, odevzdal dnes odpoledne svůj hlas ve sněmovních volbách v domovském městysu Osvětimany na Uherskohradišťsku. Na kandidátce využil všechny čtyři preferenční hlasy. Neúspěch zemanovců si nepřipouští, očekává zisk mezi sedmi až osmi procenty hlasů.

Prezidentův kancléř volil na Slovácku, věří v průnik do sněmovny
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

"Jsem optimista, zemanovci jsou ve velmi dobré kondici," řekl ČTK po hlasování Mynář, který původně tipoval desetiprocentní zisk. Snížil ho prý pod vlivem volební kampaně, kde byly podle něj používané "férové i neférové prostředky". "Budu velmi rád, když překročíme pětiprocentní hranici. Ale jen malí lidé si kladou malé cíle, proto mluvím o vyšším zisku," doplnil Mynář.

O přesunu z hradní kanceláře do Poslanecké sněmovny Mynář prý ještě nepřemýšlel

Dnes měl stejně jako po ostatní dny kampaně podle svých slov neplacené volno. Ráno přesto na Hradě vyřizoval drobnosti související s oslavou 28. října a s chystaným udělováním státních vyznamenání. Poté se vydal z Prahy na cestu na Slovácko. Kromě účasti ve volbách zde bude připravovat nedělní výlov rybníka, který chystá na svém srubu. Do Prahy opět vyrazí v sobotu ráno, aby zde společně s ostatními straníky sledoval sčítání voleb.

O přesunu z hradní kanceláře do Poslanecké sněmovny Mynář prý ještě nepřemýšlel. "Je k tomu ještě daleko. Nechci urazit štěstěnu a být tak namyšlený, že bych s jistotou počítal, že se do sněmovny dostaneme. Mám své okřídlené rčení, že zajíci se počítají až po honu," doplnil Mynář. Zopakoval, že v případě úspěchu se jako s prvním poradí s prezidentem Milošem Zemanem. Poté se rozhodne, zda přijme mandát poslance, nebo zůstane kancléřem.

Zlínský kraj je považován za jednu z bašt SPOZ. Podle Mynáře by zde strana chtěla získat dva poslanecké mandáty. V minulých volbách do sněmovny v roce 2010 obdrželi zemanovci ve Zlínském kraji 5,85 procenta hlasů. V celé zemi to ale bylo jen 4,33 procenta a do poslaneckých lavic tak zástupci SPOZ nezasedli. V loňských krajských volbách ale získala SPOZ ve Zlínském kraji 7,21 procenta hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…