Přibil zopakoval, že s Babišem živé policejní spisy neprobíral

25.07.2017 14:45

Novinář Marek Přibil dnes strávil na slyšení před sněmovní komisí k únikům údajů z vyšetřovacích spisů zhruba dvě a půl hodiny. Při odchodu novinářům pouze zopakoval, že s předsedou hnutí ANO a bývalým ministrem financí Andrejem Babišem žádné takzvané živé policejní spisy neprobírali, a doufá, že to doložil. Dále jen uvedl, že nemá povinnost média informovat. Nyní před komisi předstoupil Babiš, píše ČTK.

Přibil zopakoval, že s Babišem živé policejní spisy neprobíral
Foto: Facebook
Popisek: Marek Přibil

„Já netuším, proč mě pozvali, takže já se to rád dozvím,“ řekl novinářům při příchodu Babiš. „Je to jenom pokračování politického boje. Ta komise, myslím si, že je úplně zbytečná,“ tvrdí. Uvedl také, že se s Přibilem kvůli dnešnímu slyšení nesešel.

Z nahrávky zveřejněné začátkem května na anonymním twitterovém účtu Julius Šuman vyplývá, že Přibil předává Babišovi dokumenty, které podle novináře pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta týkající se vynášení informací z trestního spisu. Přibil uvádí, že údaje by poškodily ČSSD a ODS, a Babiš se s ním domlouvá na nejvhodnějším termínu zveřejnění.

Babiš i Přibil se proti takové interpretaci zvukového záznamu ihned ohradili. Babiš v reakci uvedl, že se stal obětí cílené provokace. Přibil mluvil o dezinformaci dané vytržením nahrávek z kontextu a jejich sestříháním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…