Přijde Fialův trik. Pandemický zákon: Aktivista tahá info

15.02.2022 10:24 | Ze sítí

Iniciativa Chcípl PES v čele s podnikatelem Jakubem Olbertem oznámila, že znovu vyrazí na zteč proti novele pandemického zákona. Novela se bude po senátním vetu znovu projednávat ve Sněmovně a aktivisté jsou si vědomi toho, že už jim mnoho možností, jak novelu pandemického zákona zarazit, nezbývá. Podle Olberta je možné, že Fialova vláda nechá projednat pandemický zákon ve Sněmovně nečekaně už dnes. A to prý nesmí projít.

Přijde Fialův trik. Pandemický zákon: Aktivista tahá info
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klárov nedaleko budovy Senátu. Na protest proti přijetí pandemického zákona

Po tom, co o jeden jediný hlas Senátem prošlo zamítnutí novely pandemického zákona, dojde k další bitvě o tento zákon ve Sněmovně. Předseda SPD Tomio Okamura už dal najevo, že bude postupovat stejně jako při prvním sněmovním projednávání tohoto tisku.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí

K boji proti novele pandemického zákonu se znovu hotoví také iniciativa Chcípl PES v čele s podnikatelem Jakubem Olbertem.

Hnutí i nadále tvrdí, že vláda Petra Fialy (ODS) útočí na svobody Čechů, Moravanů a Slezanů. Podle iniciativy je pandemický zákon se svou novelou zákonem totalitním.

„Vládní hon na naše svobody pokračuje. Novela pandemického zákona leží opět v Poslanecké sněmovně. Včera celý den probíhaly spekulace, zda vládní koalice dnes zařadí další projednávání tohoto totalitního zákona. Nyní máme indicie, že kabinet Petra Fialy bude chtít za každou cenu novelu pandemického zákona protlačit. Je tedy možné, že dnes se začne opět projednávat. Tímto krokem vláda Petra Fialy utnula jakékoliv vyjednávání nebo diskusi nad tak kontroverzním návrhem. I přes veto Senátu chce prosadit zákon, který je zejména nastaven proti základním svobodám a právům občanů České republiky,“ uvedl Olbert na facebooku.  

„My máme dnes už jen jednu možnost, jak vyjádřit náš názor. Postavit se na Malostranské náměstí a být slyšet a vidět. Vzhledem k tomu, že projednávání bude opět blokovat SPD, je velmi pravděpodobné, že to bude trvat i několik dní. V této chvíli zatím není jisté, zda k projednávání dojde. Celou situaci intenzivně sledujeme a jsme stále v pohotovosti vyhlášení demonstrace,“ pokračoval Olbert.

Nakonec poděkoval všem lidem za podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…