Primář Zeman: Rizika očkování u dětí převažují nad benefity. Nenechme se manipulovat farmaceutickými lobby

10.06.2021 18:00 | Komentář

„Sám vidím v domově pro seniory, kde lékařsky pomáhám, jak onemocnělých ubylo, samozřejmě nejen v důsledku očkování, ale i promořenosti,“ soudí internista, primář a zároveň všeobecný praktický lékař Marek Zeman, který je odborným garantem hnutí Trikolóra, Svobodní a Soukromníci. Ten se však zamýšlí nad očkováním dětí ve věkové skupině 12-16, kde podle něj neproběhla žádná větší odborná diskuze ohledně rizik očkování dětí versus skutečná nezbytnost a reálný prospěch pro tuto skupinu obyvatel.

Primář Zeman: Rizika očkování u dětí převažují nad benefity. Nenechme se manipulovat farmaceutickými lobby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní očkovací centrum zřízené v multifumkční hale O2 universum

Výsledky očkování lze podle Zemana vidět statisticky i fakticky. Ubývá nakažených i zemřelých. Naše země i celá Evropa mohou "rozvolňovat" a opět se nadechnout. „Sám vidím v domově pro seniory, kde lékařsky pomáhám, jak onemocnělých ubylo, samozřejmě nejen v důsledku očkování, ale i promořenosti. Mimochodem promořenost je slovo, které bylo donedávna "zakázáno" a přitom je zřejmé, že tvorba vlastních protilátek je základním pilířem boje pro infekčním chorobám a počet těch, co onemocnění Covid-19 v ČR prodělali, je s velkou pravděpodobností daleko vyšší, než udává přiznaný počet onemocnělých,“ říká Zeman. 
 

Anketa

Je zavedení covid pasů, bez nichž nepůjde cestovat či chodit na koncerty, příznakem totality?

74%
23%
hlasovalo: 15476 lidí
 
Ten je sám jako lékař očkován a svým pacientům očkování doporučuje, ale podle něj reálná potřeba být očkován, se s klesajícím věkem snižuje. 
 
„Z dat vyplývá, že ke konci března byly v ČR zaznamenána jen dvě úmrtí ve věkové skupině 0-14 let a jen tři ve věkové skupině 15-24 let. Naopak z celkového počtu úmrtí ve věkové skupině 65+ bylo ke konci února 2021 uváděno 91,3 procenta. Avšak ve skupině 55-64 let 6,2 procenta a nižší věkové skupiny jen jedno a méně procenta,“ popisuje Zeman.
 
Z toho vyplývá, že děti a mládež sice mohou onemocnět, ale v naprosto minimálních počtech s těžším nebo smrtelným průběhem. „Naopak rizika očkování u dětí a mládeže jsou jistě řádově vyšší. EMA (pozn red.: Evropská medicínská agentura) také povolila očkování dětí ve věkové skupině 12-16 let s tím, že je na každém členském státu, koho a kdy bude očkovat. Rizika dle EMA i výrobců nejsou u dětí vyšší než u dospělých, nicméně jsou realitou. Jsou ale s rostoucím věkem vyvážena výrazně nižším rizikem těžkého až smrtelného průběhu,“ dodává.
 
 
„Jestliže se podaří věkovou skupinu 55+ proočkovat ve velké míře, čehož lze, při zachování dobrovolnosti a zároveň díky správné propagaci očkování, dosáhnout, je zcela legitimní otázka, kdo pak bude skutečně neočkovaným dítětem, studentem či mládežníkem ohrožen? Takřka nikdo... Rizika očkování u dětí, dle mého názoru, tak převažují nad benefity tohoto očkování, a to i když výrobci vakcín testují nyní své produkty na dětech s dobrými výsledky. Přirozeně až teprve v praxi miliónů očkovaných lze vidět skutečná rizika, a to nejen v případě alergických reakcí,“ obává se primář. 
 
„Prosím, zamysleme se nad tím a nenechme se manipulovat farmaceutickými lobby nebo různými dalšími "manipulátory", kteří nás nutí k očkování všech a všude. Je skutečně nezbytné proočkovat většinu společnosti, bez ohledu na její vznikající přirozenou imunitu, tedy včetně dětí?“ ptá se na závěr odborný garant hnutí Trikolóra, Svobodní a Soukromníci.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…