Primátor Hřib je jeden z nejméně oblíbených politiků, ukázal průzkum

05.02.2020 17:25

ParlamentníListy.cz mají k dispozici průzkum agentury Phoenix research, který zkoumal znalost a popularitu pražských radních. Jako sedlák u Chlumce dopadl pražský primátor. Mezi nejoblíbenější se zařadila Hana Marvanová (TOP09 a STAN - Spojené síly pro Prahu) a Jan Chabr z téhož uskupení.

Primátor Hřib je jeden z nejméně oblíbených politiků, ukázal průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Průzkum provedla agentura v první polovině ledna metodou CAWI. 

Vládnoucí Piráti se dočkali nemilého překvapení, jejich primátor to schytal, naopak pyšní mohou být na svou radní Hanu Kordovou Marvanovu Spojené síly pro Prahu. 

Současný pirátský primátor má mezi pražskými respondenty sice největší znalost. Jeho jméno je povědomé celkem 62 procentům, zároveň je však také nejméně sympatický. Pouze 4 procenta dotázaných ho označilo jako nejvíce sympatického. Jeho činnost účastníci průzkumu ohodnotili čtyřkou. Druhou nejvyšší znalost měla Hana Kordová Marvanová, její jméno bylo povědomé celkem 51 procentům. Oproti Zdeňku Hřibovi obsadila v rámci sympatií druhý pól a patří tak mezi nejvíce sympatické radní, získala celkem 13 procent, její činnost pak byla ohodnocena známkou dva.

 

Třetí nejvíce známou radní je Hana Třeštíková, která zároveň sedí v radě sedmé městské části. Je povědomá celkem 25 procentům dotázaných, naopak 51 procent ji neznalo. Co se sympatií týče, obdržela sedm procent a za svou činnost v rámci Rady si vysloužila trojku. Jan Chabr ze Spojených sil pro Prahu je povědomý 16 procentům respondentů a sympatický je celkem 9 procentům, což z něj učinilo druhého nejsympatičtějsího pražského radního. Za svou činnost pak získal známku dva. 

Mezi nejméně známé politiky patří Vít Šimral z Pirátů s pěti procenty znalosti, Milena Johnová z Praha sobě se šesti procenty a Petr Hlaváček ze Spojených sil pro Prahu. 

Jak jsme psali výše, nejméně sympatický je lidem současný primátor Zdeněk Hřib se čtyřmi procenty, Milena Johnová z Praha sobě s pěti procenty, dále pak trojice Vít Šimral za Piráty, Adam Scheinherr za Piráty a Petr Hlaváček ze Spojených sil pro Prahu, všichni získali shodně šest procent vyjádřených sympatií. Naopak mezi nejvíce sympatické patří Hana Kordová Marvanová - Spojené síly pro Prahu s třinácti procenty, Jan Chabr z téhož uskupení s devíti procenty a Adam Zábranský (Piráti) s osmi procenty.

Nejhůře hodnocení, a to známkou čtyři, jsou primátor Zdeněk Hřib, Petr Hlaváček ze Spojených sil pro Prahu a Milena Johnová z Praha sobě. Průměrnou trojku mají Petr Hlubuček ze Spojených sil pro Prahu, Adam Scheinherr z Pirátů, Pavel Vyhnánek, který reprezentuje Prahu sobě, Adam Zabránský a Vít Šimral - oba z Pirátské strany a nakonec Hana Třeštíková z Praha sobě. Dvojku si vyloužila pouze Hana Marvanová a Jan Chabr ze Spojených sil pro Prahu. 

Rada hlavního města Prahy je složena z celkem jedenácti členů. Koalici tvoří tři subjekty. Piráti, kteří obsadili zároveň primátorské křeslo, Praha sobě Jana Čižinského (poslanec PSP ČR, starosta MČ Praha 7, zastupitel hl. města Prahy a další) a Spojené síly pro Prahu, toto uskupení Starostů a nezávislých a TOP09 vede dlouholetý politik Jiří Pospíšil z TOP09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…