Primátor Hudeček vypovídal kvůli Blance. Pochybení odmítá

09.01.2014 16:30

Pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 zhruba hodinu a půl vypovídal na policii ve věci problematického tunelu Blanka. Policie ho předvolala kvůli usnesení rady z prosince 2012. Primátor novinářům řekl, že vyšetřování nechápe a pochybení odmítá. Znovu zopakoval, že jde o účelové jednání namířené proti vedení Prahy.

Primátor Hudeček vypovídal kvůli Blance. Pochybení odmítá
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

„Podával jsem vysvětlení ohledně kategorizace. Otázky se týkaly zejména a v podstatě jenom kategorizace prací," uvedl primátor poté, co vyšel z budovy policie. "Mně to vůbec celé nedává smysl, protože kategorizace je standardní nástroj na řešení problémů," řekl. "Celé mi to připadá, jako bych nalezl v parku bezvládné tělo ženy a dával jí umělé dýchání a následně se policie z toho snažila udělat znásilnění," doplnil.

Obvineni i v kauze Opencard

V polovině září loňského roku se objevily informace, že okolnosti týkající se financování Blanky prověřují kriminalisté, kteří se zabývají podezřením ze spáchání dvou trestných činů. Policii zajímá materiál, v němž rada, tehdy ve složená z TOP 09 a ODS, schválila takzvanou kategorizaci stavby. Radní se tak chtěli vypořádat s dluhy, které má Praha vůči stavbařům. Součástí usnesení je také proplacení 2,5 miliardy korun. Usnesení o výplatě této částky a následně rada v lednu loňského roku vzala zpět.

Hudečka a bývalé radní za TOP 09 a ODS v čele s exprimátorem Bohuslavem Svobodou už vloni policie obvinila v kauze Opencard. Podezírá je z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…