Primátor Svoboda pohrozil klimatickým mládežníkům. Hov*ouskovství, utrousil Macinka

21.06.2023 17:55 | Ze sítí

Praha se chystá zatočit s ekologickými extremisty, kteří blokují dopravu v hlavním městě. Píše o tom server Novinky.cz s odvoláním na slova primátora metropole Bohuslava Svobodu (ODS). K celé věci se na svém facebookovém profilu vyjádřil také Petr Macinka z hnutí Motoristé sobě.

Primátor Svoboda pohrozil klimatickým mládežníkům. Hov*ouskovství, utrousil Macinka
Foto: Hana Brožková
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda v podcastu PoliTalk uvedl, že magistrát chystá právní kroky, kterými chce regulovat postupy ekologických extremistů. „Použijeme všechny prostředky, které nám umožní regulovat tak, aby to nebylo nebezpečné. Budeme regulovat to, jaký rozsah té silnice mohou zabrat, i hledat všechna pravidla, abychom protestní pochody umístili tam, kde to až tak smrtelně nevadí jako na rychlostní komunikaci. To rozhodnutí uděláme tak, aby bylo právně správné,“ zmínil Svoboda. 

V Praze protesty extremistů organizuje iniciativa Poslední generace pod názvem 30 pro Prahu. Tato iniciativa bojuje za ulice bez aut, požaduje mimo jiné po politicích a vedení hlavního města zavedení nejvyšší dovolené rychlosti v Praze 30 km/h. Přestože primátor s kroky iniciativy nesouhlasí, vyzval ji k jednání u jednacího stolu, k němuž však nedošlo. 

„Aby sto lidí narušovalo celý dopravní systém v  Praze a nebylo ochotno o tom ani začít hovořit… Když chci něco prosadit, měl bych tu druhou stranu přesvědčit, ne že si vezmu bič a ostatní sešvihám,“ dodal Svoboda, proč město začalo připravovat právní kroky.

Petr Macinka z hnutí Motoristé sobě ale rozhodně nemá dojem, že by docent Svoboda sahal po biči, naopak jeho výstup hodnotí jako „hovňouskovství“.

Na textu je podle Macinky nejsilnější titulek serveru Novinky.cz a redakční perex. Když začne mluvit primátor, bohužel je zřejmá naprostá rezignace, na úrovni „vsunutí hlavy do svého vlastního otvoru řitního“.

Perlou rozhovoru jsou pro něj slova o tom, že „magistrát udělá právní kroky, které už se připravují, diskutují a analyzují“. Z dalších slov podle Macinky vyplývá, že pražský primátor upřímně věří, že řešením problému s odpůrci automobilů je vyhrazený pruh pro pěší na magistrále.

Pak už primátorovi začala s novinářem docházet trpělivost, takže sáhl po oblíbeném slovíčku stranického předsedy Fialy. „To rozhodnutí uděláme tak, aby bylo právně správné. Neptejte se mě, který způsob zvolíme, to je fáze, na které se teď pracuje,“ ujistil.

Macinka v tom vidí poměrně jasné sdělení, že primátor ví o věci kulové a celý rozhovor byl jen proto, že mu první náměstek a faktický vládce Mariánského náměstí Zdeněk Hřib povolil „vyjít si na chvilku zahysterčit do médií“.

Znovu se tak podle Macinky potvrzuje, že zástupci ODS jsou na pražském magistrátě v roli kašpárků, kteří nakonec vždy kapitulují před „pirátskými podporovateli zeleného terorismu a de facto organizovaného zločinu“.

Takže to podle šéfa hnutí Motoristé sobě dopadne tak, že senior městské rady Svoboda bude pomateně fantazírovat, jakými způsoby své správné řešení prosadí, a zastupitelstvo zatím přijme „plošnou třicítku“, což je aktuální požadavek aktivistů. Není prý vyloučeno, že primátor Svoboda, známý v posledních letech aktivitou odpovídající jeho věku 79 let, si toho ani nevšimne.

„Ostatně nebylo by to poprvé, co ODS mává před voliči legračně siláckými výroky, aby pak neomylně učinila pravý opak,“ uzavřel Macinka, podle kterého je dnes ODS svým voličům úplně k ničemu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…