Primu chtějí zničit, protože odhalila lidem Dienstbierovu špinavost, píše Petr Hampl

04.06.2016 18:12

Sociolog Petr Hampl, jenž působil v Bloku proti islámu, se přidal k osobnostem, které brání televizi Prima. Ta si vysloužila kritiku za to, že kladla zaměstnancům na srdce, aby o uprchlické krizi informovali negativně, jelikož si to tak přeje zaměstnavatel a je třeba držet určitou linii. Podle Hampla je ale Prima kritizována v podstatě za to, že jen říká pravdu o špinavostech.

Primu chtějí zničit, protože odhalila lidem Dienstbierovu špinavost, píše Petr Hampl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

„Soukromá televizní stanice se provinila tím, že pravdivě informovala o gigantické zlodějině a špinavosti zvané HateFree Culture,“ napsal Hampl v narážce na organizaci bojující proti nenávisti, kterou si při svém úřadě zřídil ministr Jiří Dienstbier. Televize za to teď čelí kritice aktivistů, které platí stát. Ale komu to vadí? Podle Hampla určitě ne akcionářům či majitelům, ti se zajímají pouze o počty diváků, kteří televizi sledují.

Trpí tím jen redaktoři, kteří si budou jednoho dne hledat práci jinde. „Případ televize Prima ukazuje, že chránit ‚samostatnost a nezávislost‘ redakcí velkých médií před zásahy zvenčí je nesmysl. Naopak! Chceme-li slušná a aspoň trochu pravdivá média, musí být redaktoři pod striktním dohledem majitelů,“ vyjádřil se sociolog.

Kupříkladu publicista Ondřej Neff před kamerami České televize prohlásil, že je v pořádku, pokud soukromé médium udrží nějakou linii. A kdo jiný by ji měl určovat než vedení televize? Mnohem horší mu podle vlastních slov přijde, když někdo vynese informace z interních porad namísto toho, aby se na zmíněné poradě přihlásil a přednesl svůj názor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…