Příprava modernizace D1 měla být kvalitnější, míní šéf ŘSD

22.08.2013 18:25

Rekonstrukce dálnice D1 pokračují, objevuje se ovšem řada problémů. Na úsek u Velké Bíteše se před týdnem znovu vrátili dělníci. Práce byly zastaveny kvůli nevyhovujícím krajnicím. V pořadu Impulsy Václava Moravce to komentoval David Čermák, generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Příprava modernizace D1 měla být kvalitnější, míní šéf ŘSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

Podle ředitele Čermáka měla být v případě D1 lepší příprava. „Ta mohla být a měla být kvalitnější. Ztotožňuji se s rozhodnutím Ministerstva dopravy, že D1 je prioritou. Přípravné práce jsme dotáhli a spustila se modernizace,“ komentoval.

Do konce roku musí být hotová první i druhá etapa

Přesto by Čermák šel do modernizace dálnice znovu. „Naše snaha byla najít se zhotovitelem co nejrychlejší dohodu, aby se vrátil na staveniště,“ dodal ke sporu o vícepráce, které bylo nutné objednat u stavební firmy OHL ŽS kvůli nevyhovujícím krajnicím.

„Do konce tohoto roku musí být hotová první i druhá etapa. To je zásadní podmínkou pro to, aby zhotovitel příští rok stihl položit cementobetonovou plochu,“ prohlásil Čermák. Pokud zhotovitelská firma nebude schopná dostát svým závazkům, čekají na ni vysoké pokuty. V případě posunování termínu to může být i milion korun za den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…