Přísaha: Nechceme žádné šm*jdy. Stavíme jen ty kandidáty, kterým věříme

24.08.2022 12:56 | Glosa

Hnutí Přísaha v Hradci Králové představilo své kandidáty do zářijových senátních a komunálních voleb. Na akci promluvil předseda Robert Šlachta, který připomněl hlavní volební témata. Slíbil, že všichni jeho kandidáti budou nezkorumpovaní.

Přísaha: Nechceme žádné šm*jdy. Stavíme jen ty kandidáty, kterým věříme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Hnutí Přísaha na akci pořádané v Petrof Gallery v Hradci Králové představilo své kandidáty do komunálních a senátních voleb, které proběhnou koncem září tohoto roku. Na akci promluvil předseda Robert Šlachta, který sám vede kandidátku ve svém bydlišti v Pohořelicích na Brněnsku. Ve svém projevu vytyčil základní cíle Přísahy pro tyto volby: „Za velký úspěch budeme považovat, když překročíme pětiprocentní hranici v některém z velkých měst. Úspěchem bude umístění se v zastupitelstvu i jinde.“ Na akci dále promluvil Petr Denk, středoškolský učitel a kandidát Přísahy v Plzeňském kraji.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Hnutí Přísaha celkově kandiduje ve 49 městech a obcích, do Senátu pak v obvodu Bruntál, kde kandidátem hnutí bude nestraník a bývalý ministr kultury za ČSSD Antonín Staněk. Šlachta ve svém projevu řekl, že při sestavování kandidátek jeho hnutí kladlo důraz na kvalitu a nikoli kvantitu. Prý mohli sestavit „mnohem víc kandidátek“, ale raději šli cestou jistoty a poslali do voleb pouze ty kandidáty, kteří jsou podle Šlachty „ti praví“ a nenechají se zkorumpovat. „Nechceme žádný Dozimetry, nechceme žádný Stoky, nechceme žádný šmejdy mezi náma,“ prohlásil předseda hnutí, který před svým vstupem do politiky dlouhá léta sloužil jako elitní policista. Slíbil, že ručí za všechny své kandidáty.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Zásadním tématem Přísahy pro letošní volby jsou sociální problémy, zejména pak zdražování energií. Hnutí však zároveň stále klade důraz na protikorupční rétoriku, na níž vzniklo loni v dubnu. Ve volbách do Poslanecké sněmovny na podzim roku 2021 Přísaha zůstala těsně pod pětiprocentní hranicí nutnou pro zisk mandátů. Svým ziskem 4,68 procenta však předčila např. tradiční sociální demokraty a komunisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: AKS

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…