Příšerně vytočený Okamura v TV uzemnil novinářku ze Slovenska. Stálo to za to

20.11.2017 13:01

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně prozradil, že hodlá ctít poměrné zastoupení politických sil ve Sněmovně. Posléze odpovídal na dotazy novinářů. V tu chvíli se začaly dít věci...

Příšerně vytočený Okamura v TV uzemnil novinářku ze Slovenska. Stálo to za to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura ve sněmovně

Okamura na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně oznámil, že hnutí SPD má zájem o předsednictví hospodářského výboru Sněmovny a předsednictví bezpečnostního výboru Sněmovny. Předsedou hospodářského výboru by se měl stát Radim Fiala. Předsedou bezpečnostního výboru by se měl stát Radek Koten.

Anketa

Kdo by byl nejlepší předseda ČSSD?

18%
7%
3%
60%
3%
hlasovalo: 7596 lidí

Poté začal odpovídat na dotazy novinářů. Radek Bartoníček ze serveru Aktuálně.cz chtěl od Okamury slyšet, zda nebude ohrožena pověst České republiky, pokud povede bezpečnostní výbor poslanec, jehož mnozí kolegové se netají náklonností k Rusku a k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. „Sám víte, že ve vašem klubu je spousta lidí s náklonností k Rusku, klubu přátel Putina a tak dále a tak dále,“ prohlásil novinář.

„Prosím vás, pane Bartoníčku, nepodsouvejte nám tady nějaké svoje lži,“ rozčílil se Okamura. SPD prý nikdy žádného ruského politika nepodporovala. „Já jsem podpořil Donalda Trumpa,“ připomněl všem předseda SPD. Trumpa podpořil, protože nesouhlasil s politikou Baracka Obamy. Později podpořil také předsedkyni francouzské krajně pravicové Národní fronty Marine Le Penovou, která je prý jeho kamarádkou. Ale žádného ruského politika nepodpořil. „Já jsem byl v Rusku naposledy v roce 1992, to znamená před pětadvaceti lety, a to jsem ještě byl na cestě za svou babičkou do Japonska,“ oznámil Okamura. To jsou podle něj fakta, ze kterých je třeba vycházet.

„Jestli jsou tady nějaká jiná fakta, která si vytvořili novináři, tak to asi nemá smysl komentovat, to bych od rána do večera nedělal nic jiného,“ ohradil se Okamura.

Podobně se zachoval také v případě dotazu, který zazněl od novinářky Hospodářských novin. Jak server Aktálně.cz, tak Hospodářské noviny vlastní Zdeněk Bakala, kterého Okamura označil za tuneláře, jenž okradl lidi z OKD. Teprve až nebude tenhle „tunelář“ vlastnit vydavatelství Economia, bude Okamura ochoten odpovídat na dotazy novinářů tam zaměstnaných.

Radek Koten nemá podle Okmurových informací vazby ani na USA, ani na Rusko. Poslancům z hnutí SPD prý na srdci leží jen budoucnost České republiky a na rozdíl od TOP 09 Miroslava Kalouska, která hájí Brusel, jak se Okamura vyjádřil, SPD hájí jen Prahu.   

Jenže to nebylo všechno. Tisková konference pokračovala a zazněl dotaz novinářky ze Slovenska, zda by se Okamura mohl vyjádřit k nedávným rasistickým útokům v Česku. Jak k útoku v tramvaji, kde fotbaloví fanoušci napadli černocha, mlátili ho, a dokonce mu měli kapat na hlavu šťávu z citronu, ale také k rasistickým komentářům k fotografii teplických žáků první třídy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Do této třídy chodí např. romské děti či děti arabského původu a našli se lidé, kteří doporučovali do třídy hodit granát. S ohledem na to, že někteří z takto diskutujících lidí volí podle svých vlastních slov SPD Tomia Okamury. Co na to říká?

„To si ze mě snad děláte srandu, paní redaktorko,“ odpověděl Okamura. To, že někdo na sociální síti napíše, že je voličem SPD, ještě neznamená, že jím opravdu je. A pokud skutečně někdo takový SPD volil, pak mu prý Okamura vzkazuje, že rasismus neschvaluje.

„To, jak lžou média a překrucují určitou kauzu... Tak to jestli je na Slovensku normální podsouvat takové otázky, tak já na to moc zvyklý nejsem. Pokud mě nějací takoví voliči v minulosti volili, tak teď už mě asi volit nebudou a je to tak dobře,“ konstatoval Okamura.

Jako poloviční Japonec prý dlouhá léta čelí rasistickým útokům a odmítá je. Naposledy je prý zažil teď na Národní třídě v pátek 17. listopadu. Podle Okamury ho častovali rasistickými urážkami příznivci pánů Miroslava Kalouska a Jiřího Drahoše.

„Já jsem těžký rasismus zažil na Národní třídě, kdy mě podporovatelé pana Kalouska a Drahoše častovali rasistickými nadávkami. Po více než 25 letech se tam musím bát chodit, protože jsem různými havlisty, probruselisty takto urážen. A to, že se musím bát jít na Národní třídu, tak to jsme se posunuli už hodně daleko. To, co se tady děje ze strany těch probruselistů a multikulturalistů,“ rozohňoval se Okamura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…