Přistěhovalí islamští extremisté nám sem zatahují antisemitismus. Lidovec Zdechovský je zděšen

01.08.2014 17:31

Poslanec Evropského parlamentu, lidovec Tomáš Zdechovský varuje před novou vlnou antisemitismu v Evropě, který vyplouvá na povrch na pozadí konfliktu v Pásmu Gazy. Nabádá média, aby věci nazývala správným jménem a nepřispívala tak k zavádějícímu obrazu Palestinců v roli mučedníků.

Přistěhovalí islamští extremisté nám sem zatahují antisemitismus. Lidovec Zdechovský je zděšen
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

V evropských státech se v těchto dnech pomalu zvedá vlna antisemitismu. Kvůli pokračujícímu izraelsko-palestinskému konfliktu se protestuje ve velkých městech, v Německu se dokonce někdo pokusil vypálit synagogu v západoněmeckém Wuppertalu. Staré a z historie dobře známé protižidovské stereotypy se objevují v nápisech nejen na zdech budov, ale i ve virtuálním světě.

Představitelé států napříč politickým spektrem protižidovské projevy odsuzují a experti varují, že tato nenávist oživená vleklým izraelsko-palestinským konfliktem v Pásmu Gazy může údajně ještě eskalovat.

K novému vzestupu antisemitismu se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz vyjádřil čerstvý europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, protože podle svých slov považuje situaci za velmi vážnou.

Celá poznámka Tomáše Zdechovského ZDE.

„Není možné přehlížet propalestinské demonstranty v Německu, Itálii a ve Francii, kteří znovu otevírají vlnu antisemitismu. Sleduji s velikými obavami, jak v evropských zemích jsou útoky na lidi židovského původu stále častější,“ píše politik.

Na stránkách ParlamentníchListů.cz odhaluje údajné iniciátory protestů. „Tyto útoky jsou vedeny islámskými extremisty, imigranty. V Evropě 21. století nemůže být prostor pro jakékoli vyjadřování nenávisti vůči lidem jakéhokoliv původu. Proto jasně odsuzuji nesmyslné propalestinské snahy rozdmýchat v Evropě vlnu nenávisti proti Židům a Izraeli,“ napsal Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„To, co se nyní děje, není ničím jiným než projevem teroristického hnutí, které je navíc mediálně podpořeno tak, že Palestinci jsou stavěni do role mučedníků. Přitom Palestina vystavuje své vlastní lidi jako terče pro vyprovokovanou izraelskou odvetu. Současná situace je velmi vážná a média by měla nazývat věci pravým jménem,“ nabádá ve svém stručném prohlášení Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…