Příští středu bude ve sněmovně veselo. Hamáček svolal schůzi k Babišovým skandálům

05.05.2017 14:59

Ve středu 10. května proběhne mimořádná schůze poslanecké sněmovny, kde budou poslanci řešit nahrávky, na kterých je slyšet na jedné straně Andrej Babiš a na straně druhé dnes již bývalý spolupracovník MF Dnes Marek Přibil. Pořádání mimořádné schůze požadovala ODS a podpořila ji TOP 09.

Příští středu bude ve sněmovně veselo. Hamáček svolal schůzi k Babišovým skandálům
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

Poslanci budou ve středu jednat o kauze odposlechů šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, které kolují po internetu. Jde o nahrávky, kde si ministr měl domlouvat,  co a kdy bude vydáno proti ČSSD.  Poslanci jsou tímto jednáním Babiše znepokojeni. TOP 09 a ODS proto požádala o svolání mimořádné schůze. A protože žádost splňovala všechny potřebné náležitosti, předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) žádosti vyhověl a schůzi svolá na 10. května v 13:00.

Bod jednání ponese název „Zneužívání moci ministrem financí Andrejem Babišem vůči nezávislým institucím v demokratické společnosti“. Podle Hamáčka musí Babiš vysvětlit, zda ovlivňoval svá média, která před pár lety koupil. Babiš to odmítl a obvinil ČSSD, že na něj připravila kauzu. To sociální demokracie prý stojí za tím odposloucháváním, věří Babiš.

To zase před kamerami České televize důrazně odmítl Hamáček. Podle něj je představa, že si tu ČSSD zřídila nějakou svou agenturu na sledování pana Babiše, absolutně nesmyslná.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…