Přístup k troskám malajsijského letadla zaminovali separatisté

30.07.2014 15:13

Mezinárodní pozorovatelé z Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) se ani ve středu nedostali k troskám malajsijského boeingu, který se téměř před dvěma týdny zřítil na východě Ukrajiny. Oznámila to agentura AP. Separatisté údajně přístup k troskám zaminovali.

Přístup k troskám malajsijského letadla zaminovali separatisté
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Mluvčí ukrajinské bezpečnostní rady Andrij Lysenko tvrdí, že separatisté rozmístili v oblasti těžké dělostřelectvo a zaminovali přístup. To prý znemožňuje práci týmu mezinárodních expertů.

Podle Lysenka budou separatisté obklíčeni a donuceni odejít. V místě ale stále zůstanou miny.

Misi OBSE rebelové zastavili na kontrolním stanovišti i přes ujišťování o spolupráci

V předchozích dnech kvůli pokračujícím bojům na východě Ukrajiny mezi vládními jednotkami a proruskými rebely ztroskotaly dvě výpravy nizozemských a australských expertů k místu neštěstí. K troskám se prý pokusí dostat v příštích dnech.

Pozorovatelé OBSE ve středu vyrazili z Doněcka ve dvou vozidlech bez Nizozemců, ale na jednom z kontrolních stanovišť separatistů byli zastaveni a museli se vrátit zpět. Podle BBC zatím není jasné, zda ještě ve středu podniknou ještě jeden pokus. Jeden z povstaleckých „vicepremiérů" Andrej Purgin totiž dříve veřejně ujistil o ochotě rebelů zajistit bezpečnost expertů a pustit je k troskám.

Malajsijský boeing letící z Amsterodamu do Kuala Lumpuru se 17. července zřítil u obce Hrabove v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Všech 298 lidí na palubě zahynulo. Ze sestřelení stroje se navzájem obviňují ukrajinské úřady a proruští separatisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…