Přituhlo: Kalousek vynesl, co žádal Pavel. Hřebejk se zlobí

11.01.2023 8:09 | Ze sítí

Dva dny před prezidentskými volbami stoupá v táborech všech kandidátů nervozita. U Petra Pavla se aktuálně nejvíce diskutuje o tom, zda mu udělil podporu finalista z roku 2013 Karel Schwarzenberg, nebo nikoliv.

Přituhlo: Kalousek vynesl, co žádal Pavel. Hřebejk se zlobí
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Petr Pavel na závěr kampaně vytáhl speciální kousek oblečení. Flanelovou košili, protože flanel se prý rýmuje na Pavel.

Jeho fanoušci si ji oblékli i na úterní setkání v Rock Café, kam Pavla dorazil mimo jiné Zdeněk Svěrák, zpěvák David Koller nebo herečka Jitka Čvančarová.

Pavel všem děkoval za podporu, i na sociálních sítích.

 

 

Zde se ale rozpoutal spor ohledně podpory od Karla Schwarzenberga, dlouholetého poslance, ministra, předsedy TOP 09 a především finalisty první přímé volby před deseti lety.

Miroslav Kalousek, který dlouhodobě s Pavlovou kandidaturou nesouhlasí a nazývá kandidáta „komunistickým spratkem“ (dokonce poznamenal, že jeho otec byl pravděpodobně větší bolševik než otec Andreje Babiše), totiž rozčíleně popřel, že by jeho kolega z vedení TOP 09 Pavla podpořil.

„Karel Schwarzenberg nikdy nepodpořil Petra Pavla, jakkoliv o to byl dost naléhavě žádán. To si jenom tak přibásnila místní generálská úderka,“ vzkázal.

 

 

Okamžitě si za to vyslechl, že rozhádává demokratické voliče a že je padlý na hlavu. Dokonce bývalému ministrovi financí psali, že svým odporem proti Pavlovi se stal jedním z největších zoufalců těchto voleb.

Jiní upozornili, že Schwarzenberg před volbami absolvoval debatu s Jitkou Čvančarovou, Václavem Marhoulem a Danou Drábovou, kteří všichni generála podporují a kníže jim to rozhodně nerozporoval.

Jiní někde našli Schwarzenbergova slova, že Pavel je „poctivým bojovníkem za demokracii“ a říká veřejně pravdu o své minulosti. A další se zase Kalouskovi smáli, že je mu asi smutno z toho, co v poslední době předvádí jeho favoritka Danuše Nerudová.

Výslovnou podporu od Karla Schwarzenberga měl do voleb dostat Pavel Fischer. Ten se jí také chlubí na sociálních sítích.

V natočeném videu Schwarzenberg vzpomíná, jak Fischera poznal v prezidentské kanceláři Václava Havla a jak z něj udělal šéfa politického oddělení na ministerstvu zahraničí. „Pro job prezidenta je nejlépe připravený,“ ujisti kníže veřejnost. Fischer je podle něj „seriozní člověk“.

 

 

I Fischerův profil navštívili fanoušci generála, kteří mu vyčítali, že kvůli pár svým procentům pomáhá nástupu Andreje Babiše. „Tyto volby nejsou o demokracii, ale o to, jestli na Hradě bude AB nebo ne,“ vzkázali mu.

Špinavé prádlo z minulosti pak na síti vypral Jan Hřebejk, vášnivý podporovatel generála Petra Pavla. Ten Kalouskovi připomněl, co před deseti lety dělala „úderka Karla Schwarzenberga“, jak tlačila na ostatní kandidáty ze stejného tábora, zejména na hudebníka Vladimíra Franze.

 

 

„Mimo JAKOUKOLI POCHYBNOST nemá Pavel Fischer žádnou naději postoupit do druhého kola. Bez ohledu na jeho kvality to ví Kalousek, Schwarzenberg i Fischer,“ uchýlil se režisér Pelíšků k velkým písmenům a nakonec i ke konstatování, že Kalousek se asi zbláznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…