Příznivci Izraele pochodovali Prahou proti antisemitismu

27.04.2014 17:46

Česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém, sdružujícího křesťanské příznivce židovského národa, uspořádala dnes v centru Prahy Pochod dobré vůle. Účastníci vzpomněli obětí holocaustu, vyjádřili podporu Izraeli a odsoudili antisemitismus.

Příznivci Izraele pochodovali Prahou proti antisemitismu
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Pochodu namířenému proti antisemitismu se účastnilo podle zpravodajství veřejnoprávního Českého rozhlasu několik set převážně mladých lidí. Mnozí nesli izraelské vlajky a nápisy „Izraeli, nejsi sám“. Chtěli tak podpořit židovský stát, podle nich neustále čelící antisemitským útokům.

Pochod směřoval ze staroměstského náměstí Franze Kafky, kde začal pietní vzpomínkou na oběti holocaustu, přes Vltavu do malostranské Valdštejnské zahrady. V ní byl pro účastníky pochodu připraven hudební a divadelní program inspirovaný životními zkušenostmi a prožitky pamětníků holocaustu.

Na první část, tedy vlastní Pochod dobré vůle, organizátoři zvali pod heslem „Jestliže si také myslíte, že antisemitismus je nákaza, která znovu ohrožuje civilizaci, přijďte a připojte se k těm, jimž to není jedno". Následující kulturní program byl XI. ročníkem veřejného shromáždění „Všichni jsme lidi" s kulturním programem, probíhajícím „za účasti svědka holocaustu, historika Tomana Broda, herce Jana Potměšila, kantora Michala Fořta a dalších předních českých osobností", jak se píše v pozvánce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…