ProAlt podporuje studentské protesty. Dobeš pomáhá bankám, ne univerzitám

21.01.2012 19:57

Iniciativa ProAlt ostře kritizuje snahy ministra školství Josefa Dobeše podřídit akademickou sféru vládě. Protesty pedagogů i studentů prý jen dokazují rostoucí napětí a neklid v akademické obci.

ProAlt podporuje studentské protesty. Dobeš pomáhá bankám, ne univerzitám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

"ProAlt považuje čtvrteční shromáždění na Univerzitě Karlově za logické vyústění napětí a neklidu, které ministerstvo vneslo svými nekvalifikovanými návrhy do akademického prostředí a argumenty, fakta a názory, které na schůzce zazněly, plně podporuje," napsala Iniciativa ve svém oficiálním prohlášení.

Studenti Univerzity Karlovy i někteří její akademičtí pracovníci včetně rektora Václava Hampla se ve čtvrtek sešli na Právnické fakultě, aby dali najevo nesouhlas se školskou reformou, jak ji plánuje ministr. Z okna budovy fakulty vyházeli 90 melounů, které měly symbolizovat 90 milionů, které jen tak "vyhodilo" ministerstvo školství

Návrhy na reformu vysokého školství z Dobešova pera jsou podle ProAltu účelové. Mají podřídit akademické prostředí rozhodování vlády a zajistit další podnikatelský prostor pro finanční ústavy. Zároveň ProAlt odsuzuje jakékoli Dobešovo zasahování do svobody akademické sféry.

Vláda se podle iniciativy na nikoho neohlíží a to je špatně. "Nedbá kritiky své politiky ze strany odborných kruhů, nedbá varování v podobě nejrůznějších forem protestů občanů, nedbá varování a kritiky ze strany odborů," píše. To ji činí arogantní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…