ProMoPro mě chce zastrašit, tvrdí advokát Láska. Své řekl i o Vondrovi

15.05.2013 18:15

Advokát Václav Láska prohlásil na adresu známé firmy ProMoPro, že na řadu věcí souvisejících s organizací českého předsednictví EU v roce 2009 pod patronací exministra Alexandra Vondry (ODS) vystavovala nesmyslné faktury a řadu věcí předražila. Láska na to prý má důkazy a rozhodně se za svá slova nehodlá omlouvat, jak společnost ProMoPro požaduje. Ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu své řekl i k exministru Vondrovi.

ProMoPro mě chce zastrašit, tvrdí advokát Láska. Své řekl i o Vondrovi
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

„Já jsem tuhle větu prohlásil na základě dokumentů, které jsem měl připravené a které jsem také předal policii. Tyto materiály dosvědčují, že má slova byla pravdivá. Byly to smlouvy, faktury a další věci,“ prohlásil v úvodu pořadu Láska v souvislosti se službami společnosti ProMoPro.

Život pod tlakem

Firma ProMoPro oponuje, že šlo o standardní ceny z ozvučení podobných akcí, ale Láska se této obraně vysmál. Poukázal totiž na fakt, že akci, kterou okolní země zvládají zařídit za částku okolo milionu či dvou, pořídila firma ProMoPro za milionů devadesát.

Společnost se brání žalobou, domáhá se na Láskovi omluvy a odškodnění ve výši půl milionu korun. Podle Lásky jde o jistý druh zastrašování, především za to, že shromáždil patřičné dokumenty. Kvůli nim byl advokát pod tlakem již delší dobu. Ostatně nejde o první žalobu, která se na Lásku valí kvůli té či oné kauze.

„Můj úspěch v tomto sporu nezávisí na policejním vyšetřování. Já v tomto okamžiku disponuji důkazy, kterými mohu své tvrzení doložit,“ říká Láska.

Pár slov k Vondrovi

V kauze ProMoPro podle Lásky hodně pomohlo, že velký kus práce odvedl Finančně-analytický útvar ministerstva financí. Host se v pořadu podivoval nad tím, že se firma ProMoPro brání proti jemu samotnému, ale nechává ji v klidu např. výrok ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který v souvislosti s kauzou ProMoPro mluvil o nestandardních zlodějinách.

A jak se Láska dívá na to, že mezi dvanáctkou aktérů navržených policií k obvinění v této kauze nefiguruje Vondrovo jméno? „Já jsem nedisponoval žádným materiálem, na jehož základě bych mohl říct, že exministr Vondra nese trestněprávní odpovědnost v této věci. Jeho obvinění zřejmě záleží na tom, co řeknou svědci a obvinění, a ti v kauze mlčí, takže předpokládám, že Vondra nebyl obviněn, protože proti němu nejsou důkazy,“ uzavřel advokát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…