Proč jsou voliči až na posledním místě, rozčílil se čtenář PL.cz. Poslanec odpovídá

05.01.2014 11:54

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Doby se poslance Petra Kořenka (ČSSD) ze Zlínského kraje ptá, proč ještě voliči neznají jména kandidátů ČSSD na ministry, když je zvládly představit dvě další koaliční strany ANO a lidovci. „Vy se dozvídáte budoucí složení vlády za ČSSD, kdy se jej ale dozvíme my? Co je to za zvyk informovat o všem občany jako poslední? Bojíte se snad naší reakce, či co?“ ptá se čtenář.

Proč jsou voliči až na posledním místě, rozčílil se čtenář PL.cz. Poslanec odpovídá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Poslanec na prvním místě prohlašuje, že za sestavování vlády nese plnou odpovědnost předseda strany Bohuslav Sobotka jako pravděpodobný příští premiér. A jelikož Kořenek není členem užšího vedení ČSSD a nebyl ani členem koaličního vyjednávacího týmu za sociální demokracii, má prakticky stejné informace jako jiní občané, kteří čerpají z tisku.

„Nemyslím, že by se někdo bál něčí reakce. Z minulosti jako občan vím, co se odehrávalo po zveřejnění jmen v tisku a co v okamžiku, kdy se ukázalo, že to ta správná jména nebyla. Věřím, že občany zajímá, kdo bude skutečně ministrem, a ne spekulace, či dohady. Významným hráčem je i prezident republiky, který příslušné ministry podle Ústavy jmenuje,“ připomíná také zákonodárce. Z tohoto hlediska jsou jakékoli spekulace zbytečné.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…