Proč lžete? Nejsme děti! Start CNN Prima: Tvrdík utíral redaktorku přišlou z ČT. Hodně vyhrocený konec

04.05.2020 8:05 | Zprávy

Velmi zostra začal nově spuštěný kanál CNN Prima News, kde se sešla investigativní reportérka původem z ČT Markéta Dobiášová a šéf Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík. Oba dva se pod dohledem moderátorky Pavlíny Wolfové dostali v pořadu 360° do křížku ohledně nákupu zdravotnických pomůcek v Číně. Tvrdík odmítal, že by byl ve střetu zájmů.

Proč lžete? Nejsme děti! Start CNN Prima: Tvrdík utíral redaktorku přišlou z ČT. Hodně vyhrocený konec
Foto: Reprofoto: Prima CNN News
Popisek: Jaroslav Tvrdík.

"Pan Tvrdík je v krizovém štábu, je to člověk, který byl zaměstnancem velké investiční obchodní skupiny, která je spojená s korupcí. Sedí v obchodní investiční skupině CITIC. Je dokonce členem představenstva. Vám to opravdu nepřipadá, jako střet zájmů, že tento člověk domlouvá společnosti, které potom obchodují s Českou republikou a Česká republika jim platí nemalé finanční prostředky," ptala se nejprve reportérka Markéta Dobiášová vicepremiéra a ministra vnitra ČSSD Jana Hamáčka. Šlo o záběry z dokumentu Pod rouškou. Tvrdík pro dokument vystupovat nechtěl, souhlasil až s živým vysíláním.

"Paní redaktorko, kdybyste mi doporučila, jaký jiný postup jsem mohl v té době zvolit, tak já bych vám určitě vyšel vstříc a nějakým jiným způsobem bych ty miliony respirátorů a roušek během týdne zařídil po vašem. Nikdo jiný mi žádný lepší nápad neřekl," poznamenal Hamáček.

"Takže s veškerými těmi nápady přicházel pan Tvrdík?“ ptala se Dobiášová. "Já jsem ho poprosil, aby mi zprostředkoval kontakt na firmy, které jsou schopné dodat obrovské objemy zboží v relativně krátkém čase a to se podařilo," odvětil Hamáček.

Reportérka Markéta Dobiášová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…