Proč my máme písemné interpelace? Abyste tady exhibovali? Piráti rozjeli show, Babišovi došla trpělivost

30.01.2020 21:02

Poslanci Pirátské strany již delší dobu premiérovi Andreji Babišovi (ANO) vyčítají, že nechodí na jejich projednávání do Sněmovny. V desítkách písemných interpelací se jej proto tázali, zda má v plánu ještě někdy vůbec přijít. Ministerský předseda se s odpovědí nepáral: „Nechodím na písemné interpelace a ani nebudu chodit. To není moje práce.“ Předseda vlády však ve své písemné odpovědi Pirátům přislíbil, že „se letos určitě uvidí“.

Proč my máme písemné interpelace? Abyste tady exhibovali? Piráti rozjeli show, Babišovi došla trpělivost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začala říjnová schůze sněmovny. Jako první se projednávala novela zákona o prodejní době

„Proč my máme písemné interpelace? Abyste tady exhibovali,“ řekl premiér při dnešních ústních interpelacích na dotaz šéfa pirátských poslanců Jakuba Michálka. Z toho důvodu prý jako premiér na jejich projednávání nechodí a chodit nebude. „To není moje práce. A já, věřte mi, že pracuju. Já ráno vstávám, to vy ještě spíte,“ prohlásil ministerský předseda.

Pustil se také do Michálka za to, že je předem nespokojený s jeho písemnou odpovědí na písemnou interpelaci, aby se mohla na plénu projednávat. „Vy jste naschvál nespokojený, abyste tady mohl mluvit a útočit na toho Babiše,“ konstatoval premiér.

Babiš pak ve svém projevu vyslovil přání zrušit písemné interpelace, které zakotvuje zákon o sněmovním jednacím řádu. Konají se při schůzích vždy ve čtvrtek dopoledne.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…