Proč sem vozí migranty? Orbán přinesl vysvětlení: Výbušný projev

30.09.2019 12:05

Maďarský premiér Viktor Orbán přibližně před týdnem navštívil Itálii a zúčastnil se srazu strany Bratři Itálie. A tvrdě se obořil na evropskou levici, že chce migrací docílit Evropy bez národů. „Pouze my se můžeme rozhodnout, kdo může žít na území naší země,“ zdůrazňoval Orbán. Jeho slova přinesl maďarský vládní web kormany.hu.

Proč sem vozí migranty? Orbán přinesl vysvětlení: Výbušný projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Ve svém projevu Orbán reagoval na italského premiéra Giuseppeho Conteho, který řekl, že země Visegrádu Itálii nepomáhají s ohledem na migrační politiku. Maďarský premiér uvedl, že Maďarsko nemůže pomoci tím, že vpustí migranty na své území, ať už jsou odkudkoli.

Anketa

Chcete, aby Xaver Veselý dohlížel na ČT z pozice člena Rady ČT?

95%
5%
hlasovalo: 20064 lidí

Poznamenal, že evropská jednota čelí velké výzvě, jejímž původem je migrace. Dle Orbána existují země, kde byla migrace úspěšná a kde část populace již není součástí křesťanské kultury. A proto se tyto společnosti zabývají otázkou, jak mohou dvě zcela odlišné kultury žít společně v jedné zemi, dodal. Doplnil, že v jiných evropských zemích muslimští migranti nejsou a že takové země se snaží zajistit, aby taková dilemata spojená s koexistencí nemusely řešit. Zdůraznil též, že všichni lidé mají právo rozhodnout, s kým chtějí žít, a pokud se lid rozhodne, že nechce multikulturní společnost, má na to v demokracii právo.

Citoval názor, který podle něj zastávají někteří západní politici, že když budou do země vpuštěny velké skupiny cizích lidí, aby žili pospolu s křesťanskou většinou, tak z této kombinace vznikne nová společnost vyšší kvality. Dodal, že střední Evropa je k této myšlence skeptická, protože věří, že pak nebudou skupiny žít pospolu, ale vedle sebe.

Orbán také řekl, že už na začátku migrační krize bylo jasné, že devět z deseti migrantů jsou migranti ekonomičtí. Ale levice dle maďarského premiéra zneužívá migrace k tomu, aby vytvořila Evropu bez národů a křesťanství. Prý počítá s tím, že migranti nikdy nebudou volit politiku založenou na křesťanských hodnotách. Důkazem, že levice má tyto úmysly, je pro něj to, že otázka kvót je znovu na stole. Nezapomenul zmínit ani svou teorii, že právě proto je na Maďarsko ze strany Evropské unie vyvíjen takový tlak.

Pochlubil se, že prý vyvinul úspěšný model řízení státu založený na rodině, národu a křesťanské svobodě, což dle něj dokazuje to, že již třikrát drtivě vyhrál parlamentní volby. Nicméně, stále se prý nedaří dostat porodnost na takovou úroveň, na jaké by měla být. Dodal, že nikdy nebude nedostatečnou porodnost kompenzovat přijímáním migrantů.

Ve vztahu k národu Viktor Orbán řekl, že národ je svrchovaný a nemůže být nucen podrobit se jakýmkoli zákonům globální správy, je to nenahraditelná hodnota, která musí být chráněna. Poukázal na to, že pouze my se můžeme rozhodnout, kdo může žít na území naší země, a dodal, že národ je chráněn všude kromě Evropy, a to se musí změnit. Podotkl, že u evropské elity je tento názor v menšině, ale v národech a mezi lidmi převládá.

Uvedl, že odpůrci jsou velcí, bohatí, silní a dobře organizovaní, takže bitva, kterou je třeba bojovat za dobrou věc, je nespravedlivě obtížná. Dodal, že tomu tak bude i nadále, ale člověk nesmí podlehnout sebelítosti. Předseda vlády rovněž prohlásil, že stojí za připomenutí, že to, co za úspěchem Evropy stojí a dalo jí své poslání, bylo vytvoření způsobu života, ve kterém lidé prostřednictvím své práce současně slouží svým vlastním zájmům, dobru své vlasti a slávě Boží. Podle něj musí být objevena moderní podoba tohoto principu, aby Evropa znovu nabyla své velikosti.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…