Proč spolupracujeme s Američany, když jsou tak daleko, nechápe poslanec Huml

22.03.2015 19:34

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se obav z Ruska či případné základny NATO na našem území. Objevila se i prosba o pomoc. Paní Čejková se ptala, co má dělat, když nesouhlasí s rozhodnutími vlády. Petice nepomáhají a ona neví, co dál. Přinášíme odpovědi zákonodárce.

Proč spolupracujeme s Američany, když jsou tak daleko, nechápe poslanec Huml
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

"Přeji krásný den, poraďte mi, co mohu jako občan dělat, pokud nesouhlasím s navrhovanými změnami či rozhodnutími pocházejícími z vlády, ministerstev... Petice nepomáhají, Evropský parlament je zahlcen, e-maily poslancům mají úspěšnost přečtení cca 11 %, odpovědi jedna ku 20. Nabývám dojmu, že lidé v tomto státě a jejich názor nikoho nezajímají. Na kterou instanci je tedy třeba se obrátit? Děkuji srdečně za odpověď," napsala čtenářka.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Poslanec Huml konstatoval, že momentálně vládne koalice stran, které získaly největší důvěru voličů v zatím posledních volbách a tazatelka se může obrátit se svým problémem na zákonodárce ze svého regionu v poslanecký den, vždy v pondělí.  

Další dotazy už se netýkaly jen domácí politiky. Huml se vyjadřoval i k otázce, zda by byl proti zřízení základny NATO na našem území. Zákonodárce pro to nevidí důvod. Nejsilnější zemí v Alianci jsou Spojené státy, ale ty jsou od nás příliš daleko, je proto efektivnější spolupracovat v obraně se svými sousedy, což také děláme.

Další odpovědi poslance naleznete zde

A nakonec uklidňoval obavy z Ruska. Je pravda, že prezident Ruské federace Vladimir Putin označil za největší chybu 20. století rozpad Sovětského svazu, ale podle Humla pro nás tento samotný výrok nemusí být hrozbou.

"Proč by subjektivní pohled kteréhokoliv státníka na nějakou historickou událost měla být hrozba. Z jejich úhlu pohledu to mohla být chyba. Rozhodně si měli spoustu věcí ošetřit smluvně," konstatoval člen dolní parlamentní komory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…