Proč tohle ještě nedělají? Vietnamský restauratér na něco přišel

24.12.2020 9:09

Zavření restaurací může pro mnohé z nich znamenat existenční problémy. Podnikatel vietnamského původu Do duy Hoang přišel s nadějnou strategií, jak z toho ven. Podnikatelům v gastronomii by podle něj mohla pomoci vzájemná spolupráce s provozovnami, které i přes vládní restrikce zůstávají otevřené. Na YouTube nahrál video s návodem, který jeho restauraci pomohl přežít, informují Lidovky.cz.

Proč tohle ještě nedělají? Vietnamský restauratér na něco přišel
Foto: Hans Štembera
Popisek: V důsledku zpřísnění protipandemických opatření smějí hospody a restaurace prodávat jídlo a nápojepouze z okýnka. Konzumace alkoholických nápojů je na veřejných prostranstvích zakázána

„Nikdo nikomu nemusí platit provizi – na rozdíl od rozvozu, při němž restauracím zůstávají velmi nízké marže. Je to mnohem jednodušší a efektivnější než to, co dělá většina restaurací teď,“ popisuje Hoang svůj nápad, jak by si restaurace mohly v tíživé době finančně přilepšit.

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13886 lidí

Sám ještě donedávna provozoval vlastní česko-vietnamskou restauraci Bohemia Café v Hanoji. Aby nepřišel kvůli vládním restrikcím nařizujícím zavření restaurací definitivně o své zisky, začal se řídit svou strategií a už několik měsíců dodává vietnamské speciality do tradičního Branického lahůdkářství.

Zpočátku do lahůdkářství dodávali jenom závitky, zájem lidí byl podle jeho slov však tak velký, že na žádost lahůdkářství začali dělat obrovské hrnce s nudlemi. „Tohle by mohli jednoduše udělat i české restaurace,“ je přesvědčen, že tento způsob by byl výdělečný i pro další stravovací zařízení.

Spolupráce tohoto typu je podle Hoanga výhodná pro obě strany. „Ať už jde o večerky, pekařství, řeznictví nebo třeba lahůdky v ulici – jim to zpestří nabídku a přivede nové zákazníky, svoje zákazníky si tím budou udržovat také restaurace,“ dal za příklad další podnikatelské subjekty. Závěrem doplnil, že v neposlední řadě nejde jenom o záchranu restaurací, ale také o všechny kuchaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…