Profesor Budil kandiduje na předsedu Trikolory

18.11.2021 10:51 | Ze sítí

Profesor a antropolog Ivo Budil vyhlásil, že hodlá kandidovat na předsedu Trikolory, kterou založil Václav Klaus mladší, ale do voleb už stranu, která neuspěla a do Sněmovny se nedostala, nevedl. Podle svých vlastních slov potkal v Trikoloře řadu skvělých lidí a nechtěl, aby jejich energie vložená do hnutí přišla vniveč. Hodlá vyhrát příští parlamentní volby.

Profesor Budil kandiduje na předsedu Trikolory
Foto: Archiv I. Budila
Popisek: Profesor RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc.

„Po zralé úvaze a projednání na půdě místní organizace Trikolory na Praze 4 jsem se rozhodl kandidovat na celostátním sněmu na funkci předsedy hnutí,“ napsal profesor Budil na sociální síti Facebook.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

V Trikoloře prý potkal celou řadu skvělých lidí, kteří dali hnutí mnoho své energie a Budil nechce, aby tato energie přišla vniveč.

„Mým cílem je obnovit původní étos a poslání Trikolory jako národně konzervativní a patriotické strany. Naše hnutí vznikalo jako spontánní snaha hájit svobodu, podnikatelského a tvůrčího ducha, národní zájmy a svrchovanost a zajistit občanům České republiky bezpečnost, spravedlnost, důstojnou odměnu za jejich práci a vysokou kvalitu života. Byla to vzpoura proti podřízenosti naší vlasti vůči nadnárodním korporacím, nezvolené bruselské byrokracii a iracionálnímu ideologickému aktivismu ústícímu do zaostalosti, stagnace a chudoby,“ zaznělo od pana profesora.

Jako případný předseda by sledoval jeden zásadní cíl. S Trikolorou by chtěl vyhrát příští parlamentní volby.

„Nemějme menšího cíle než vítězství v příštích parlamentní volbách ve jménu svobody, vlastenectví, spravedlnosti a zdravého rozumu!“ zvolal nakonec.

Profesor Budil chce kandidovat na předsedu Trikolóry

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…