Profesor Fiala se v rádiu nečekaně rozjel: Je třeba rozsekat tu právní džungli

08.10.2017 18:12

Hostem Luboše Xavera Veselého v Pressklubu na Frekvenci 1 byl předseda ODS Petr Fiala.

Profesor Fiala se v rádiu nečekaně rozjel: Je třeba rozsekat tu právní džungli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Úvodem se Fiala vyjádřil k tragédii v Las Vegas, kde šílený střelec zabil více než padesát lidí. „Ta míra lidské tragédie, která se tam odehrává, tolik životů, to je něco příšerného. A my jen čekáme, zda se objasní to šílené pozadí toho strašného činu,“ sdělil Fiala.

Následovalo již téma voleb. „Nevěřím tomu, že by Andrej Babiš šel do opozice a nešel do koaliční spolupráce s KSČM a SPD,“ podotkl k tématu povolebních koalic Fiala. „Pravda je ta, že Andrej Babiš se možná snaží uchlácholit veřejnost, ale to nebezpečí jednobarevné vlády s podporou komunistů nebo okamurovců tady je,“ dodal. Popřel, že by v současné době vedl nějaké jednání o obejití Andreje Babiše po volbách. „Spekulace, co bude po volbách, ponecháváme jiným,“ řekl. 

S Lubošem Xaverem Veselým následně hovořil o byrokracii a o nesmyslných agendách. „Je třeba rozsekat právní džungli, která tu je,“ sdělil Fiala a hovořil o antibyrokratickém balíčku. „Co se musí třeba zjednodušit? Stavební řízení. Jestliže prostě máme tak extrémně dlouhé stavební povolení a ani není jasné, co všechno potřebujete... Byrokracie ochromuje i stát. Pak se divíme, že se tady nestavějí silnice,“ podotkl. Zrušil by také EET i kontrolní hlášení DPH.

Své pak Fiala řekl také k cenám másla. „Ceny másla rostou. To, že by to byl nějaký dlouhodobý problém, nepředpokládám. Jestli tady pan premiér Sobotka píše nějaké dopisy ministrům, aby regulovali ceny másla, tak to opravdu nechceme,“ zmínil. 

Fiala pak také zkritizoval koncept investičních pobídek a elektronickou evidenci tržeb. „Je to možné, aby se EET zrušilo. Nabízíme jednoduchý nástroj – podnikatelskou licenci. V tom žádný velký problém nevidím. EET, jež je založené na principu sledování, je strašné. Nechceme, aby zanikaly další obchody a hospody,“ sdělil a zkritizoval i účtenkovku. 

Uprchlíky a islamizaci naší země nevidí Fiala jako problém bezprostřední, ale problém to podle něj je. „Jestli jsme v rámci schengenského prostoru a kolem nás se odehrávají teroristické akce, nemůžeme před tím zavírat oči. Máme jediné štěstí, že tu nemáme radikální muslimské komunity,“ poznamenal Fiala s tím, že důležité je, abychom si sem tento problém nezatahovali. 

Závěrem pak Fiala nechtěl prozradit to, s kým by šel po volbách do koalice. „Pokorně počkáme na výsledky voleb,“ zmínil Fiala. „Podstatnější než s kým je pro nás proč,“ sdělil Fiala, že důležité je pro něj naplnění Vyšehradské deklarace. „A moje starost je, aby ODS měla co nejsilnější mandát,“ dodal. 

„V těchto volbách jde o hodně,“ zakončil pak Fiala své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…